Pimp je koffer met deze tips!

Stel: je staat bij de bagageband te wachten tot je koffer aankomt en net als je hem ziet, pakt iemand anders hem van de band. Dit is je vast wel eens overkomen. Meestal gebeurt dit helemaal niet uit kwade zin, maar simpelweg omdat mensen denken dat het hun koffer is. Een oplossing hiervoor is om je koffer iets te geven waardoor hij er wat anders uitziet dan de andere koffers. Hier volgen een paar mogelijkheden

Stickers

Als je een hardcase koffer hebt kun je je koffer decoreren met stickers. Het is ook leuk om het een sport te maken om op elke reis een leuke sticker voor je koffer uit te zoeken; een functioneel souvenir!

Borduren

Voor koffers van stof en zachte materialen zijn stickers niet geschikt want die blijven niet zitten. Wel kan je op reis leuke patches uitzoeken om er zelf op te naaien, of je koopt ze natuurlijk gewoon op het internet. Er zijn ontzettend veel leuke patches waarmee je je koffer meer laat opvallen, kies bijvoorbeeld voor mooie rozen voor een vrouwelijke uitstraling.

Kofferhoes

Een makkelijke manier om je koffer snel op te laten vallen is door een kofferhoes. Deze zijn ook functioneel want ze houden je koffer ook netjes. Met een acrylstift of wat verf kun je je kofferhoes ook helemaal eigen maken. Laat je creativiteit de vrije loop gaan of schrijf je favoriete spreuk op je hoes! Bijvoorbeeld ‘they see me rollin’op je rolkoffer.

Kofferriem

Net als een kofferhoes kan je ook een kofferriem gebruiken. Deze kan je ook verder opleuken, of je kiest er eentje met een opvallend motiefje. Bijzonder functioneel en effectief.

Tape it

Tegenwoordig worden er vele soorten decoratietape verkocht. Dit is ook een simpel middel om je koffer net wat extra flair te geven. Plak het op je koffer, of wikkel het om het handvat, of spel er een woord mee! Er zijn genoeg opties.

Last minute pimp

Ben je al op het vliegveld? Kijk dan of je iets hebt wat je aan het handvat kunt knopen, bijvoorbeeld een stukje van een plastic tas of een lint. Een simpel detail als dit maakt het herkennen van je koffer al stukken makkelijker!

Let op: wees niet al te grappig met je versieringen. Als de creativiteit eenmaal de vrije loop gaat is het grappig, maar beveiliging kan het niet altijd waarderen. Zo worden er ook kofferstickers verkocht waardoor het lijkt alsof je een verboden voorwerp in je koffer hebt, misschien een leuk grapje maar sommige douaniers kunnen hier minder om lachen. Je wil ook niet dat je koffer zo erg opvalt dat je vervolgens uren bij de douane zit!