Een belangrijke vraag als je op reis gaat is hoe groot je handbagage koffer mag zijn. Dit lijkt een eenvoudige vraag, maar het antwoord verschilt per luchtvaartmaatschappij. Om te voorkomen dat je moet bijbetalen voor handbagage koffers of, erger nog, dat je veronderstelde handbagage koffers achter moet laten, heeft WelkeKoffer.nl voor je uitgezocht hoe het nu precies zit met de afmetingen van handbagage koffers per luchtvaartmaatschappij.

De drie beste handbagage koffers

Door op de knop te drukken wordt u doorgeleid naar een externe website als TravelBags, BagageOnline, Bol, Coolblue of Bijenkorf

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van handbagage koffers voor korte reizen, citytrips maar ook strandvakanties. Er zijn meerdere voordelen aan handbagage. Zo is er veel voordeel te behalen bij de prijs van je vliegticket, maar ook het niet hoeven te wachten op je ruimbagage wanneer je op de plaats van bestemming aankomt is hierbij te noemen.

Zoals gezegd is het heel belangrijk om erachter te komen wat de restricties omtrent handbagage zijn. Luchtvaartmaatschappijen kunnen zowel qua omvang van een koffer als qua gewicht restricties hebben. Van de grootste maatschappijen zetten wij de afmetingen van handbagage koffers hieronder op een rij.

Handbagage per maatschappij

Handbagage KLMKLM
  • In de Economy Class van KLM mag je een handbagage koffer mee nemen aan boord met als maximale afmetingen 55 x 35 x 25 cm en een maximaal gewicht van 12 kg.
  • In de Business Class van KLM mag je twee stuks handbagage mee nemen. Een van 55 x 35 x 25 cm en een van 45 x 20 x 35 cm. Maximaal gewicht is 18 kg.
Bekijk koffers voor KLM
Ryanair handbagage Ryanair
  • Bij Ryanair mag je een aan boord alleen een kleine tas meenemen (max. 40 x 20 x 25 cm) die onder je stoel moet passen. Als je twee stuks bagage meeneemt naar de gate of grotere handbagage wilt meenemen, moet je 25 euro betalen. Je mag dan maximaal 10 kilo meenemen. Ryanair controleert regelmatig de afmetingen van de handbagage en verandert de regels ook vaak.
Bekijk koffers voor RyanAir
EasyJetHandbagage Easyjet
  • Bij easyJet mag je één handbagage koffer meenemen met de maximale afmetingen van 55 x 45 x 25 cm. Er geldt geen maximaal gewicht, zolang je hem zelf maar in de vakken op kunt bergen.
  • Als easyJet Plus kaarthouder, klant met FLEXI-tarief of stoel Up Front of met Extra Legroom mag je daarnaast nog een extra handbagage tas meenemen van maximale omvang: 45 x 36 x 20 cm.
Bekijk koffers voor EasyJet
TransaviaHandbagage Transavia
  • Bij Transavia mag je een handbagage koffer mee nemen met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 25 cm. Het maximale gewicht is 10 kg.
Bekijk koffers voor Transavia
TUIHandbagage TUI
  • Bij TUI mag je een handbagage koffer mee nemen met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 25 cm. Het maximale gewicht is 10 kg.
Bekijk koffers voor TUI

(Alle afmetingen zijn lengte x breedte x diepte)

Wil je nog meer informatie over afmetingen van handbagage, lees dan dit artikel in het blog van WelkeKoffer.nl.

Koffer Sale

Bekijk aanbiedingen


Waarom WelkeKoffer.nl?
Door experts geselecteerd
Beste vergelijking
Alle grote merken
Gericht advies
Compleet overzicht

Top 3 koffers
1. Samsonite S'Cure

Samsonite scure Top 3
Bekijk deze koffer


2. American Tourister Bon Air

American Tourister Top 3
Bekijk deze koffer


3. CarryOn Skyhopper

CarryOn Skyhopper Top 3
Bekijk deze koffer


Kofferspecialist Fabian