Handbagage koffer

Een belangrijke vraag als je op reis gaat is hoe groot je handbagage koffer mag zijn. Dit lijkt een eenvoudige vraag, maar het antwoord verschilt per luchtvaartmaatschappij. Om te voorkomen dat je moet bijbetalen voor handbagage koffers of, erger nog, dat je veronderstelde handbagage koffers achter moet laten, heeft WelkeKoffer.nl voor je uitgezocht hoe het nu precies zit met de afmetingen van handbagage koffers per luchtvaartmaatschappij.

Koop je handbagage koffers bij een van deze aanbieders

De drie beste handbagage koffers

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van handbagage koffers voor korte reizen, citytrips maar ook strandvakanties. Er zijn meerdere voordelen aan handbagage. Zo is er veel voordeel te behalen bij de prijs van je vliegticket, maar ook het niet hoeven te wachten op je ruimbagage wanneer je op de plaats van bestemming aankomt is hierbij te noemen.

Zoals gezegd is het heel belangrijk om erachter te komen wat de restricties omtrent handbagage zijn. Luchtvaartmaatschappijen kunnen zowel qua omvang van een koffer als qua gewicht restricties hebben. Van de grootste maatschappijen zetten wij de afmetingen van handbagage koffers hieronder op een rij.

Handbagage per maatschappij

KLM

  • In de Economy Class van KLM mag je een handbagage koffer mee nemen aan boord met als maximale afmetingen 55 x 35 x 25 cm en een maximaal gewicht van 12 kg.
  • In de Business Class van KLM mag je twee stuks handbagage mee nemen. Een van 55 x 35 x 25 cm en een van 45 x 20 x 35 cm. Maximaal gewicht is 18 kg.

Ryanair

  • Bij Ryanair mag je aan boord alleen een kleine tas meenemen (max. 40 x 20 x 25 cm) die onder je stoel moet passen. Als je twee stuks bagage meeneemt naar de gate of grotere handbagage wilt meenemen, moet je 25 euro betalen. Je mag dan maximaal 10 kilo meenemen. Ryanair controleert regelmatig de afmetingen van de handbagage en verandert de regels ook vaak.

EasyJet

  • Bij easyJet mag je één handbagage koffer meenemen met de maximale afmetingen van 55 x 45 x 25 cm. Er geldt geen maximaal gewicht, zolang je hem zelf maar in de vakken op kunt bergen.
  • Als easyJet Plus kaarthouder, klant met FLEXI-tarief of stoel Up Front of met Extra Legroom mag je daarnaast nog een extra handbagage tas meenemen van maximale omvang: 45 x 36 x 20 cm.

Trasavia

  • Bij Transavia mag je een handbagage koffer mee nemen met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 25 cm. Het maximale gewicht is 10 kg.

Tui

  • Bij TUI mag je een handbagage koffer mee nemen met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 25 cm. Het maximale gewicht is 10 kg.

Disclaimer

* Alle afmetingen zijn lengte x breedte x diepte)
* Deze informatie is zorgvuldig uitgezocht, maar kan door de luchtvaartmaatschappij tussentijds aangepast zijn. Controleer daarom altijd de actuele afmetingen en regels bij de maatschappij waar je mee vliegt.
* In dit blog vind je nog meer informatie over de afmetingen van handbagage.