TSA slot: instellen, code vergeten en meer!

Een TSA-slot is een speciaal type hangslot dat is ontworpen om te worden gebruikt op reistassen en koffers. Het slot is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Transportation Security Administration (TSA), die verantwoordelijk is voor het screenen van bagage op luchthavens in de Verenigde Staten. Wanneer je reist naar Amerika kan het zijn dat de veiligheidsinstanties je koffer willen controleren. Met een TSA slot kunnen de medewerkers van de Homeland Security je koffer openen zonder deze te moeten openbreken.

Het belangrijkste kenmerk van een TSA-slot is dus dat het kan worden geopend door de TSA wanneer ze de bagage van een reiziger willen inspecteren. Dit is mogelijk doordat TSA-sloten zijn uitgerust met een speciaal mechanisme dat het mogelijk maakt om het slot te ontgrendelen met een universele “master key“. Deze sleutel is in het bezit van TSA-gecertificeerde beveiligingsmedewerkers op luchthavens en stelt hen in staat om bagage te openen en te inspecteren zonder het slot te beschadigen.

In welke landen is een TSA slot verplicht?

Een TSA slot is verplicht in de Verenigde Staten, maar ook grote luchthavens in landen als Canada, België, Japan, Zuid-Korea, Oostenrijk, Zwitserland, Israël, Denemarken, China, Finland en Australië maken gebruik van het TSA systeem. Het is dus erg nuttig om een koffer met een TSA slot af te sluiten om te voorkomen dat je slot of de koffer geforceerd opengebroken moet worden.

Hoe werkt een TSA slot?

Een TSA-slot werkt op een vergelijkbare manier als andere hangsloten, maar heeft een speciaal mechanisme dat het mogelijk maakt om het slot te ontgrendelen zonder de combinatie te kennen of de sleutel te gebruiken.

Als je een TSA-slot hebt, zal het slot een speciale sleuf of een rood diamantvormig symbool hebben. Deze sleuf of het symbool geeft aan dat het slot TSA-gecertificeerd is en dat het slot kan worden geopend met een universele “master key” die in het bezit is van de TSA-beveiligingsmedewerkers.

Wanneer een TSA-beveiligingsmedewerker besluit om je bagage te inspecteren, zal hij of zij de universele sleutel in de sleuf of het symbool steken en het slot ontgrendelen zonder de combinatie te kennen of de sleutel te gebruiken. Na de inspectie kan de TSA-beveiligingsmedewerker het slot opnieuw vergrendelen met behulp van dezelfde universele sleutel.

Tip: reis met een koffer met ingebouwd TSA slot
Tip: reis met een koffer met ingebouwd TSA slot

Koffers met een ingebouwd TSA slot

Koffers met een ingebouwd TSA-slot zijn een populaire keuze onder reizigers die hun bagage extra willen beveiligen tijdens het reizen. Deze koffers hebben een TSA-slot dat al in de koffer is geïntegreerd, waardoor het gemakkelijker wordt om je bagage te beveiligen zonder een extra hangslot te hoeven aanschaffen. Je kunt een koffer met een TSA slot kopen bij onder andere Bagageonline of Travelbags.

Losse TSA sloten of kofferriem met TSA slot

Losse TSA-sloten en kofferriemen met TSA-sloten zijn beide populaire opties om de beveiliging van je bagage tijdens het reizen te vergroten.Een los TSA-slot is een hangslot dat je aan de ritsen van je koffer bevestigt. Een kofferriem met TSA-slot werkt op een vergelijkbare manier als een los TSA-slot, maar heeft het extra voordeel dat het ook kan helpen om je bagage bij elkaar te houden tijdens het transport. Je bevestigt de riem rondom je koffer en vergrendelt deze met het TSA-slot. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een koffer met een ingebouwd TSA slot, voornamelijk omdat een los slot of een riem eenvoudiger open te breken is.

TSA slot instellen

Het instellen van een TSA-slot is relatief eenvoudig en kan worden gedaan door de volgende stappen te volgen:

 1. Zoek de resetknop op het slot en druk deze in. De resetknop bevindt zich vaak aan de achterkant of onderkant van het slot.
 2. Houd de resetknop ingedrukt terwijl je de cijfercombinatie kiest die je wilt instellen. Het is belangrijk om een combinatie te kiezen die je gemakkelijk kunt onthouden, maar die moeilijk te raden is voor anderen.
 3. Laat de resetknop los nadat je de cijfercombinatie hebt gekozen. Test het slot om te controleren of de combinatie correct is ingesteld en het slot opent en sluit zoals het hoort.
 4. Noteer de combinatie op een veilige plek voor het geval je het later vergeet.

Als je een TSA-slot hebt gekocht, wordt het vaak geleverd met instructies over hoe je het slot kunt instellen en gebruiken. Zorg ervoor dat je deze instructies zorgvuldig leest voordat je het slot gaat instellen.

Instructievideo TSA slot instellen

Onderstaande instructievideo vond ik zelf erg handig bij het instellen van mijn eigen TSA slot:

Code van het TSA slot vergeten?

Als je de code van je TSA-slot bent vergeten, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om het slot weer te openen:

 1. Probeer eerst om mogelijke combinaties te herinneren en deze één voor één te proberen totdat je het juiste nummercombinatie hebt gevonden.
 2. Als dat niet lukt, zoek dan de reset-knop op het slot. Druk deze in met bijvoorbeeld een pen of paperclip en houd deze ingedrukt. Draai vervolgens de draaiknop naar een nieuwe combinatie. Laat de reset-knop los en probeer het slot te openen met de nieuwe combinatie.
 3. Als de reset-knop niet werkt of het slot niet opent, neem dan contact op met de fabrikant van het slot of ga naar een professionele slotenmaker om te vragen of zij kunnen helpen om het slot te openen.
Met een TSA slot voorkom je dat je koffer opgebroken wordt

TSA slot resetten?

Het resetten van een TSA-slot is meestal eenvoudig en kan worden gedaan door de volgende stappen te volgen:

 1. Zoek de reset-knop op het slot. De reset-knop bevindt zich meestal aan de achterkant of onderkant van het slot.
 2. Druk op de reset-knop en houd deze ingedrukt totdat je een klik hoort of voelt.
 3. Terwijl je de reset-knop ingedrukt houdt, draai je de knop van het slot naar de gewenste combinatie. Zorg ervoor dat de nieuwe combinatie een combinatie is die je gemakkelijk kunt onthouden, maar die moeilijk te raden is voor anderen.
 4. Laat de reset-knop los nadat je de gewenste combinatie hebt gekozen en controleer of het slot opengaat en sluit met de nieuwe combinatie.
 5. Noteer de nieuwe combinatie op een veilige plaats voor het geval je deze later vergeet.

Als je het slot niet kunt resetten of als het slot niet werkt zoals het hoort, raadpleeg dan de handleiding van de fabrikant of neem contact op met hun klantenservice voor verdere hulp.

Help! Mijn TSA slot gaat niet meer open!

Als je TSA-slot niet meer opengaat, zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om het slot te openen:

 1. Controleer of je de juiste code hebt ingevoerd. Controleer of de combinatie goed is en of de draaiknop correct is gedraaid. Soms kan een kleine fout bij het invoeren van de code ervoor zorgen dat het slot niet opengaat.
 2. Probeer de druk van de shackle (het U-vormige deel van het slot) te verminderen terwijl je de code invoert en de draaiknop draait. Dit kan helpen als het slot vastzit.
 3. Controleer of het slot niet is beschadigd of geblokkeerd. Als er bijvoorbeeld iets vastzit in de shackle, zoals vuil of een klein voorwerp, kan dit voorkomen dat het slot opengaat.
 4. Gebruik een smeermiddel, zoals een druppeltje olie, om het slot te smeren. Dit kan helpen als het slot stroef gaat.
 5. Probeer het slot voorzichtig te openen met behulp van een schroevendraaier, tang of een ander gereedschap. Houd er wel rekening mee dat dit het slot kan beschadigen.

Als geen van deze oplossingen werkt, is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant van het slot of met een professionele slotenmaker. Zij kunnen je helpen bij het openen van het slot en eventueel repareren of vervangen van het slot als dat nodig is.