Rimowa koffers

Al sinds het jaar 1898 maakt het Duitse Rimowa koffers. De producten van Rimowa staan bekend om haar kwaliteit en dat uit zich met name in bijna onbreekbare koffers. Maar niet alleen de sterkte van het materiaal is belangrijk, ook vinden de mensen van Rimowa het essentieel dat de koffers een lichtgewicht design hebben. Je wilt immers tijdens je reizen geen onnodige kilo’s meesleuren. Rimowa koffers worden door koffer expert Fabian gewaardeerd met een 9 uit 10.
Het is niet eenvoudig om de juiste koffer te kiezen. Door de eigenschappen van Rimowa koffers te vergelijken met je persoonlijke wensen, kun je oordelen of Rimowa de juiste keuze is.

De technologie achter Rimowa

Elke Rimowa koffer heeft een stevig slot ingebouwd. De sluitingen van de koffers zijn verzonken in het frame van de koffer, waardoor ze beschermt zijn tegen beschadigingen. Het slot is gemaakt van gehard metaal en is praktisch onverwoestbaar. Het automatische openingsmechanisme kan alleen geactiveerd worden met jouw persoonlijke cijfercombinatie.

Koop je Rimowa koffer bij een van deze aanbieders

De koffers zijn gemaakt van aluminium of polycarbonaat. Het materiaal is zo gemaakt dat een deukje gelijk weer terug veert en zijn oude vorm weer aanneemt. Er is ook extra aandacht besteed aan de wieltjes. Zo zijn deze extra groot en is het onderstel zo ontworpen dat je de koffer zowel op twee als vier wielen enorm makkelijk kunt vervoeren.

Rimowa collecties

Rimowa richt zich vooral op koffers en niet op reistassen. Er zijn handbagage modellen en de grotere reiskoffers binnen de Rimowa collecties. Het merk is gespecialiseerd in hardschalige koffers. Hieronder staan de meest verkochte collecties, hierdoor krijg je een beter beeld welke Rimowa koffer jij wilt hebben.

De top 6 meest verkochte koffers

De geschiedenis van Rimowa koffers

In 1898 begon Paul Morszeck de eerste Rimowa kofferfabriek.Rimowa-Morzseck In die tijd werd de eerste serie Rimowa koffers nog gemaakt van hout. In deze tijd dacht eigenlijk niemand aan een concept voor de ideale koffer. Maar Morszeck had al snel door dat kwaliteit en een lichtgewicht design de Rimowa koffers tot een succesformule kon leiden.

Dankzij de opkomst van de luchtvaart komt het bedrijf Rimowa pas echt van de grond. In de jaren 30 raakt Richard Morszeck, zoon van de oprichter, geïnspireerd door vliegtuigaluminium. In 1937 begon zijn idee uiteindelijk vorm te krijgen. Rimowa bracht de eerste koffer van aluminium op de markt. Dankzij de kenmerken van dit materiaal was de koffer uitermate sterk en licht. De koffers van Rimowa werden enorm populair onder vliegtuigbemanning en –passagiers.