Reistassen

Voordat je tot aankoop overgaat voor een bepaalde reistas, is het nodig een aantal afwegingen te maken. Hierbij zijn de reis, de soort en het budget van belang om tot de juiste keuze te komen. WelkeKoffer helpt je op weg om deze zaken te bepalen.

Koop je reistassen bij een van deze aanbieders

Wat voor soort reistas heb ik nodig?

De eerste afweging die gemaakt moet worden is wat voor soort reistas het best bij jouw situatie past. Ga je een korte reis maken en heb je handbagage nodig of heb je een reistas met wielen nodig? Vrijwel het belangrijkste wat je je af moet vragen is hoeveel je moet en wilt meenemen.

Een weekendtas of duffel is bijvoorbeeld fijn voor als je een korte periode weg gaat. Weekendtassen zijn immers licht van gewicht en passen in elke auto. Een weekendtas is ook ideaal voor handbagage of als extra tas als je niet met twee koffers wil lopen. Daarnaast zijn weekendtassen, in tegenstelling tot koffers, vaak opvouwbaar dus makkelijk op te ruimen.

Ben je toch meer op zoek naar een rugzak of een uitbreidbare reistas dan zijn de multifunctionele reistassen wat voor jou. De multifunctionele reistassen zijn ideaal voor de mensen die naast een vakantie graag hun tas ergens anders voor gebruiken. Een rugzak is bijvoorbeeld ideaal als handbagage maar kan ook in het dagelijks leven gebruikt worden.

Voor zwaardere bagage leggen de meeste mensen toch wel de voorkeur bij iets met wielen, dit scheelt een hoop til- en sjouwwerk. Het verschil met een rolkoffer is dat een reistas met wielen ook handig te dragen is. Dit is handig voor backpackers die toch niet zo van sjouwen houden, mensen die op wereldreis gaan of stellen die samen één item in de ruimbagage willen inchecken.

Welke functies moet mijn reistas hebben?

De functies van je reistas is een andere belangrijke afweging die je moet maken tijdens het zoeken naar jouw reistas. Waar je bij de soort reistas al doelt op bepaalde functies is het wellicht interessant om te kijken welke functies belangrijk zijn voor jouw reis. Er bestaan immers grote en handbagage reistassen, reistassen met of zonder wielen en reistassen met of zonder multifunctionele mogelijkheden. Vrijwel het belangrijkste wat je je af moet vragen is waarvoor je je reistas gaat gebruiken. Wil je de tas naast je reis nog in het dagelijks leven gebruiken? Dan is het handig dat hij compact is en draagbaar op de rug is. Wil je langer op reis of ben je van plan veel souvenirs mee te nemen dan is een uitbreidbare functie iets voor jou. Reistassen met wielen zijn dan weer ideaal voor de mensen die naast hun reis in hun dagelijkse leven in de stad of met het openbaar vervoer reizen.

Wat is je budget?

Een andere afweging die je moet maken is het bepalen van je budget. Een grotere reistas kost meer geld dan een handbagage reistas en een reistas met wielen heeft een ander prijskaartje als een reistas zonder. Vrijwel het belangrijkste wat je je hier af moet vragen is wat je wilt betalen voor de soort en de functies van jouw reistas. Heb je echt de wielen nodig? En red je je echt niet met alleen een weekendtas? Vraag jezelf af wat je echt zoekt in een reistas en stel daar je budget op af. Voor de echt prijsbewuste reiziger heeft WelkeKoffer speciaal een aantal betrouwbare partners geselecteerd met de beste aanbiedingen.