Welke kinderrugzak?

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Het vaccineren is begonnen en hopelijk wordt dit jaar een stuk beter dan 2020. Daar hoort ook bij dat kinderen vaker naar school kunnen en er dus minder thuisonderwijs nodig is. Om goed het jaar te beginnen hebben wij uitgezocht welke kinderrugzakken het beste zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een kinderrugzak. Wij hebben kinderrugzakken onderverdeeld in 3 categorieën.

1. Rugzakken voor peuters en kleuters

Peuters en kleuters nemen over het algemeen niet veel spulletjes mee naar de peuterspeelzaal of kleuterklas. Wij denken dan ook dat een rugzak van maximaal 10 liter voldoende is. Dit is voldoende voor een lunchpakketje en wat fruit. Benieuwd welke rugzak wij aanraden voor een peuter of kleuter? Dat is de volgende rugzak:

Pick & Pack Shark Shape Backpack M grey - 1

Pick & Pack Shark

2. Rugzakken voor kinderen op de basisschool

Vanaf groep 5 moeten kinderen vaak al wat spullen mee naar school nemen elke dag en daarom raden wij aan om dan een rugzak te kopen van minstens 11 liter. Wil je dat kinderen langer kunnen doen met dezelfde rugzak dan raden wij aan om een rugzak te kopen van minstens 18 liter. Deze rugzakken kunnen ook gebruikt worden op de middelbare school en dan hoeft er maar één keer een rugzak gekocht te worden. De rugzak die wij aanraden voor kinderen van de basisschool:

Fjallraven Kanken Rugzak frost green - 1

Fjallraven Kanken Rugzak

3. Rugzakken voor kinderen op de middelbare school       

Wij raden aan om een rugzak te kopen van minstens 18 liter. Dan kunnen er voldoende schoolboeken en schriften meegenomen worden. Vooral als er nog gebruik gemaakt wordt van een kluisje is een rugzak van 18 liter voldoende. Geen kluisje? Of graag de hele dag al je spullen bij je dragen? Kijk dan altijd eerst even om hoeveel schoolspullen het gaat en of je misschien een grotere rugzak nodig hebt. De rugzak die goed wordt beoordeeld door ons is van het merk Eastpak:

Eastpak Padded Pak'r Rugzak black - 1

Eastpak Padded Pak’r Rugzak

Tips bij het kopen van een kinderrugzak:

  • Wanneer er elke dag een laptop of tablet mee naar school wordt genomen is het makkelijk om een rugzak te hebben met een apart vak waar je laptop of tablet in opgeborgen kan worden.
  • Koop een stevige rugzak. Vooral als kinderen naar de basisschool of middelbare school gaan. Rugzakken worden al snel volgestopt met schoolboeken en dat moet een rugzak wel aankunnen.