WelkeKoffer tips voor het efficiënt inpakken van jouw koffer

Als we straks in de zomer weer reizen mogen maken, wordt het inpakken van de koffer weer een grote puzzel. Kan ik alles wel meenemen? Moet ik dit jurkje thuis in de kast laten hangen of past die toch in de koffer? Hoe groot je koffer ook is. Inpakken blijft een uitdaging. WelkeKoffer deelt de handigste tips voor het inpakken van jouw koffer!

#1 Maak een inpaklijst. Check!

Voordat je als een kip zonder kop begint met het inpakken van je koffer, is het handig om eerst een inpaklijst te maken. Wat heb je allemaal nodig voor jouw reis? Natuurlijk is het belangrijk om in je achterhoofd te houden hoe groot de koffer is die je meeneemt. Reis je alleen met een handbagage koffer? Dan kan je ook minder spullen meenemen. Bekijk jouw lijst kritisch en streep weg wat niet noodzakelijk is. Bedenk tijdens het maken van de lijst ook even dat je niet elke dag drie setjes nodig hebt en dat je sommige dingen ook vaker kunt dragen ;). Met een inpaklijst zorg je ervoor dat je straks niet allerlei onnodige dingen mee gaat nemen op vakantie.

#2 Rollen maar…

Waarschijnlijk pak je al jaren je koffer in met netjes opgevouwen stapeltjes kleding. Wist je dat je met het oprollen van je kleding veel meer ruimte kan besparen? Naast dat het ruimte scheelt in je koffer, levert het je ook nog eens geen kreukels in je kleding op. Win-win situatie toch? 

#3 Je sokken verstoppen

Schoenen nemen altijd veel plek in bij het inpakken van je koffer. En hoewel je toch vaak je slippers aan hebt op je zonvakantie, is het ook fijn om dichte en goede schoen mee te nemen. Een handige tip: stop je sokken of andere kleine spulletjes in je schoenen. Hiermee bespaar je ruimte!

#4 Reisverpakkingen

Grote flessen douchegel, shampoo of conditioner zijn zwaar en nemen daarnaast ook nog eens veel ruimte in. Tip: neem mini’s of kleinere reisverpakkingen mee op vakantie.

#5 Badhanddoeken

Badhanddoeken zijn vaak voor je ruimte en gewicht in je koffer vervelend om in te pakken. Wellicht is het voordat je op reis gaat slim om te informeren of er bij een hotel een badhanddoekenservice is. Dit scheelt je met inpakken. Moet je toch je eigen meenemen? Dan kan je vacuümzakken gebruiken. Vacuümzakken zijn ideaal om ruimte te besparen in je koffer. Deze zakken zijn gemakkelijk op te rollen waardoor alle lucht eruit gaat en je badhanddoeken alsnog zo klein mogelijk in je koffer kunnen.

#6 Cliché, maar waar…. Neem niet teveel mee

Waarschijnlijk de meest gehoorde tip en een beetje cliché, maar neem echt alleen de leukste kleding mee op vakantie. Vaak wil je alles uit je kledingkast meenemen, maar dat is helemaal niet nodig. Kijk ook eens naar de accessoires die je meeneemt. Door accessoires met je kleren te combineren, kun je een outfit die je al meerdere dagen gedragen hebt, weer als nieuw laten voelen.

De inpaktips voor jouw koffer

Nu je alle tips hebt voor het zo efficiënt mogelijk inpakken van je koffer heb je misschien al zin gekregen om op vakantie te gaan. Bekijk hier onze beste koffers om mee op reis te nemen! Benieuwd naar de leukste bestemmingen voor een Fly & Drive vakantie? Klik hier.