American Tourister koffers

Al decennia lang is American Tourister een grote speler op de markt. Zo groot, dat toen de kans in 1993 daar was, de eigenaar van Samsonite besloot om American Tourister te kopen. Tegenwoordig maakt American Tourister onderdeel uit van de Samsonite Corporation en focust zij zich voornamelijk op families en jonge reizigers. Een American Tourister koffer bevindt zich dan ook vaak in een lager segment dan een Samsonite koffer. De koffers zijn over het algemeen eenvoudiger en degelijker, maar de prijs/kwaliteitverhouding is erg goed. American Tourister koffers worden door onze koffer expert gewaardeerd met een 8 uit 10.

De technologie achter American Tourister

Een American Tourister koffer uit de hardschalige collectie is altijd gemaakt van polycarbonaat en acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). Een American Tourister koffer uit de soepele collectie is steevast gemaakt van polyester. De koffers worden met zorg gemaakt en veelvuldig getest.

Koop je American Tourister koffers bij een van deze aanbieders

In de jaren 90 kreeg American Tourister een onderscheiding voor zijn Easy Turn-wielsysteem. De Industrial Designers Society of America vond dit systeem een uiterst innovatieve toevoeging aan de koffer. Het Easy Turn-wielsysteem combineert een wiel in het midden van de koffer met een trekstang voor extra mobiliteit en controle.

American Tourister collecties

American Tourister heeft heel veel verschillende soorten koffers en reistassen. Er is onderscheid te maken tussen handbagage en reiskoffers. Binnen de reiskoffers is er de keuze tussen de hardschalige en de soepele collectie.

De top 6 meest verkochte koffers

De geschiedenis van American Tourister

American-Tourister-SfeerDe Poolse migrant Sol Koffler gebruikte in 1932 al zijn spaargeld om American Tourister op te richten. Hij deed dit in Providence (Rhode Island), een plaats gelegen aan de oostkust van de Verenigde Staten. Zijn ideaalbeeld was het ontwerpen van koffers die voor slechts $1 op de markt verkocht konden worden. De koffers van Koffler hadden als doel veel duurzamer te zijn dan de concurrentie. Vanaf die tijd stond American Tourister dan ook bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. American Tourister was tevens de eerste fabrikant die voor vinyl koos, toentertijd een zeer vooruitstrevende innovatie. Nadat Samsonite in 1993 American Tourister had overgenomen, is het merk uitgegroeid tot het tweede belangrijkste koffermerk in de wereld.