Samsonite koffers

Samsonite is veruit het bekendste en meest verkochte merk koffers ter wereld. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit. Ben je op zoek naar een kwalitatief sterke koffer waar je mee gezien kunt worden? Dan kun je met een gerust gevoel een van de onderstaande types kiezen.

De top 6 meest verkochte koffers

Het kiezen van de juiste koffer kan soms best lastig zijn. WelkeKoffer.nl helpt al sinds 2010 mensen bij de keuze voor de meest geschikte koffer. Om je op weg te helpen hebben we per merk de eigenschappen een cijfer gegeven, handig als je wilt weten of een merk voldoet aan jouw eisen.

De technologie achter Samsonite

Samsonite staat bekend als een vooruitstrevend merk dat functionaliteit met design combineert. Samsonite adverteert daarnaast ook graag met de onverwoestbaarheid van haar koffers. Voortdurend worden nieuwe technologieën ontwikkeld om de koffers nóg lichter en nóg sterker te maken. De nieuwste innovaties zijn het gepatenteerde Curv® materiaal voor de harde koffers en de Advanced Hybrid Technology voor de soepele koffers.

Alle Samsonite koffers worden uitvoerig getest in laboratoria. Zo worden de wieltjes dagenlang getest op onregelmatigheden tijdens het draaien en worden de koffers in de zwaarste omstandigheden getest op stevigheid. Naast innovaties op het technische vlak is Samsonite ook erg vernieuwend qua design. Zo heeft de wereldberoemde ontwerper Alexander McQueen bijvoorbeeld in 2006 nog een totale collectie Samsonite koffers ontworpen. Daarnaast heeft Samsonite meerdere prestigieuze designprijzen gewonnen.

Koop je Samsonite koffer bij een van deze aanbieders

Samsonite collecties

Samsonite heeft honderden verschillende soorten koffers en reistassen. Ter categorisering kan men allereerst een onderscheid maken tussen handbagage en koffers. Binnen de koffers kun je vervolgens kiezen uit de hardschalige collectie en de soepele collectie. Er zijn zowel hardschalige als soepele Samsonite trolley series.

De geschiedenis van Samsonite

Shwayder Brothers - Oprichters van Samsonite

Shwayder Brothers – Oprichters van Samsonite

Samsonite werd in 1910 opgericht door de gebroeders Shwayder in Denver (VS), echter werd het destijds verkocht onder de naam Samson. De eerste Samsonite koffers waren gemaakt van hout en stonden bekend als sterke reiskoffers. In 1941 bracht Samsonite de vernieuwde Streamlite bagagelijn op de markt, koffers met een houten frame bekleed met gevulkaniseerde vezel. De zakelijke markt werd in 1962 verwend door de Classic Attaché lijn, een aktetas met magnesium versterkt ABS. 1974 was het jaar van de allereerste Samsonite koffer op wielen. Vanaf het jaar 2000 begon Samsonite met het fabriceren van echte lichtgewicht koffers, gemaakt van aluminium. Later volgde innovaties als de lichtgewicht schaalstructuur uit thermisch gevormde panelen en de Spinner met vier wielen voor betere stabiliteit en mobiliteit. Het bedrijf is inmiddels wereldmarktleider en tevens eigenaar van het merk American Tourister.