Een geschikte wandelrugzak voor jou

De koude winterdagen laten we achter ons en met de prachtige lentedagen op komst, is het heerlijk om een staycation in eigen land te boeken. Een lekker weekendje weg om heerlijk te wandelen en de mooie plekjes van Nederland te ontdekken. Een comfortabele wandelrugzak is dan fijn om mee te kunnen nemen. Wat is een geschikte rugzak voor tijdens het wandelen voor jou?

De geschikte rugzak voor tijdens het wandelen

Als je van plan bent om een stevige wandeling te maken, is een kleine rugzak waarin je de belangrijkste bagage kunt opbergen belangrijk. Zo’n rugzak wordt ook wel een dagrugzak genoemd. Deze rugzakken hebben een volume variërend tussen ca. 15 tot 25 liter. In een dagrugzak kun je alle spullen stoppen die je tijdens je wandeling nodig hebt. Waar moet je op letten als je zo’n wandelrugzak gaat kopen?

1. Gewicht rugzak

Wat belangrijk is bij het uitzoeken van een geschikte rugtas is het gewicht van de rugzak. Het eigen gewicht van een dagrugzak is ongeveer één kilo. Een lichte rugzak is prettig voor tijdens het wandelen. Maar let op. Het is misschien nog wel belangrijker om een comfortabele rugzak te hebben. Daarom is het beter om voor een meer comfortabele rugzak te kiezen die net iets zwaarder is dan andersom.

2. Gewicht bagage

Natuurlijk is het belangrijk om niet al te veel bagage mee te nemen. Hoe zwaarder jouw bagage is, hoe zwaarder je rugtas is tijdens het wandelen. Een tip: maak je het gewicht van je bagage niet zwaarder dan 7 kilo. Hierdoor is een rugzak tijdens een lange wandeling goed vol te houden!

3. Comfortabele rugzak

Een comfortabele rugzak is uitgerust met in ieder geval schouderbanden. Deze schouderbanden zijn meestal vrij gemakkelijk te verstellen, waardoor je de schouderbanden goed op de plek kunt houden. Het is erg belangrijk dat deze schouderbanden goed zitten, want deze dragen voornamelijk het gewicht. Sommige wandelrugzakken zijn ook nog uitgerust met een heupband. Zo’n heupband is een fijne toevoeging aan de wandelrugzak om het heen en weer slingeren van de tas tegen te gaan. Vooral bij een wat ruigere wandeltocht over hobbelige paden dus handig.

4. Indeling wandelrugzak

Bij het kopen van de juiste wandelrugzak is het belangrijk om rekening te houden met de indeling. Je zou kunnen stellen dat er twee soorten rugzakken zijn: een rugzak die je sluit met een koord en de andere waarmee je het grote vak sluit met een rits. Welke van de twee beter is? Daar is geen duidelijke mening over. Hierbij is het vooral belangrijk dat je afgaat op je persoonlijke voorkeur. Een wandelrugzak met koordsluiting is net iets flexibeler, waardoor je er meer spullen in kunt proppen. Een nadeel hiervan is dat je je spullen iets minder snel terugvindt. Bij een wandelrugzak met ritssluiting is het weer lastiger om de rugzak vol te proppen in verband met de spanning op de rits. De spullen in je rugzak zijn wel weer iets beter bereikbaar. Keuzes maken dus.

5. Een waterdichte wandelrugzak

Als van plan bent om in ons kikkerlandje een lange wandeltocht te maken, moet je er eigenlijk altijd rekening mee houden dat het zomaar een zou kunnen gaan regenen. Hoe prachtige lentedag het ook is, het is tenslotte nog steeds Nederland. Er bestaan waterdichte wandelrugzakken. Bij een stortbui hoef je je dan geen zorgen te maken over of je bagage nat wordt. Een nadeel is echter de rol-sluiting. Deze biedt iets lastiger toegang toe je spullen. De meeste wandelrugzakken zijn niet waterdicht. Handig om bij het kopen van een rugzak rekening mee te houden! WelkeKoffer biedt daarom de drie beste rugzakhoezen aan, om ervoor te zorgen dat je altijd een droge en schone rugtas houdt tijdens jouw wandeling!

WelkeKoffer top 3: rugzakken voor tijdens het wandelen

Onderstaande rugzakken zijn allemaal geschikt om mee te nemen tijdens een wandeling, omdat ze niet te groot zijn, maar je wel alle benodigdheden tijdens een lange wandeling mee kan nemen.

The North Face wandelrugzak

 • Veel opbergmogelijkheden;
 • Sneldrogend achterpaneel;
 • Lichtgewicht;
 • Je hebt toegang tot hoofd- en andere vakken zonder de rugzak af te doen.

Jack Wolfskin wandelrugzak

 • Lichtgewicht: 800 gram;
 • 18 liter;
 • Fabrieksgarantie van 2 jaar;
 • Goede kwaliteit.

Deuter Vista Skip wandelrugzak

 • Hoofd- en voorvak met ritssluiting
 • Vak voor waardevolle spullen
 • Twee elastische zijvakken
 • Stevige verstelbare schouderbanden
 • Gewatteerd rugpaneel
 • Lichtgewicht: 400 gram.

Succes met de zoektocht naar jouw geschikte wandelrugzak! Heb je nog vragen? Laat het hieronder weten in de comments en dan helpen we je graag verder!

Benieuwd waar in Nederland je prachtige wandeltochten kunt maken? In dit blog van Fly & Drive vakantie zijn de vier mooiste natuurgebieden van Nederland voor je op een rij gezet!