Lichtgewicht koffers

Van belang is dat je een lichtgewicht koffer kiest. Immers, hoe lichter de koffer, hoe meer je mee mag nemen. Dit hoeft niet per se een soepele koffer te zijn. Het materiaal is erg belangrijk, maar een lichtgewicht koffer kan zowel hardschalig, als soepel zijn.

De drie meest gebruikte harde materialen zijn polycarbonaat, polypropyleen en ABS. Polypropyleen is het goedkoopst, maar ook het minst krasbestendig. Polycarbonaat is vergelijkbaar met een frisdrankfles. Het is erg buigzaam, superlicht en erg stevig. Ook is het krasbestendiger dan polypropyleen. Het meest krasbestendig is echter ABS. Dit materiaal heeft echter als nadeel dat als het eenmaal scheurt het nauwelijks te repareren valt.

Koop je lichtgewichtkoffer bij een van deze aanbieders

De drie beste lichtgewicht koffers

Soepele lichte koffers

Soepele koffers worden meestal gemaakt van nylon, polyester of een combinatie van beide. Ze hebben meestal een ritssluiting, omdat ze geen metalen frame hebben. Zo’n ritssluiting is vaak een zwakke plek. Delsey heeft hier echter op ingespeeld door een verstevigde ritssluiting te ontwerpen voor hun soepele collectie koffers.

Voordelen hardschalige en soepele koffers

Hieronder vind je extra informatie over hardschalige en soepele (ook wel zachte) koffers. Er zijn namelijk veel verschillende opties als het op lichtgewicht koffers aankomt. Zojuist heb je ondervonden wat een lichtgewicht koffer überhaupt voor je kan bieden, echter wil je alle opties afwegen. Hieronder daarom een opsomming van de voordelen van hardschalige en soepele koffers, zodat je de keuze kan maken die het beste bij jouw behoefte past.

Voordelen hardschalige koffer:

  • Bagage blijft beter op de plek liggen, waardoor je kleding minder zal kreuken.
  • Een hardschalige koffer beschermt jouw bagage beter tegen stoten en vocht.

Voordelen soepele koffer:

  • Een soepele koffer geeft mee. Hierdoor kan er altijd meer in een soepele koffer dan in een hardschalige koffer met dezelfde omvang.
  • Sportieve uitstraling.
  • Soepele koffers hebben vaak additionele vakken aan de buitenkant.
  • Vaak uitbreidbaar.

De top 6 meest verkochte koffers

Duizenden mensen gingen je voor en kochten massaal deze 6 koffers. Bekijk nu het aanbod van deze meest verkochte koffers bij onderstaande aanbieders.

De drie beste aluminium koffers

Het allermooiste is een aluminium koffer. Een ontzettend stevige, lichtgewicht koffer met een hele mooie retro-look. Er zijn echter niet zo veel merken die aluminium koffers maken en daarnaast zijn ze ook een stuk duurder dan gewone koffers. Toch worden lichtgewicht koffers steeds populairder. Het is inmiddels vrij ‘normaal’ om te vliegen, daarbij gaan mensen vaker met het vliegtuig op vakantie en wordt de koffer dus automatisch meer gebruikt. Een lichtgewicht koffer is lekker comfortabel in de omgang en zorgt ervoor dat je meer bagage kunt meenemen.