Koffersloten

Een kofferslot beschermt jouw koffer zodat niemand deze open kan maken. Een kofferslot is een must-have als je bang bent dat iemand door je persoonlijke spullen gaat zoeken. Er zijn koffersloten met sleutel en cijfersloten in verschillende soorten te verkrijgen. Het meest voorkomende kofferslot is een TSA slot, een TSA slot biedt voor veiligheidsdiensten de mogelijkheid om jouw koffer open te maken zonder dat deze opengebroken moet worden.

De voordelen van een kofferslot

Wanneer je op reis gaat is het een fijn gevoel dat je jouw koffer of reistas af kunt sluiten zodat deze niet gemakkelijk te openen is voor anderen. Met een kofferslot kun je gemakkelijk jouw persoonlijke spullen beveiligen met een cijferslot of met een sleutel.

Bij een reis naar de Verenigde Staten komt een TSA kofferslot goed van pas. Doordat deze door de veiligheidsdiensten geopend kunnen worden zonder ze hiervoor je koffer moeten openbreken.

Hoe stel je een TSA slot in?

  1. Zet het TSA slot op de code 000 (of 0000)
  2. Maak het slot open door op de knop te drukken
  3. Druk het pinnetje op je TSA in en houd deze met een pen of paperclip vast
  4. Stel terwijl je het pinnetje ingedrukt houdt de gewenste cijfercombinatie in
  5. Laat het pinnetje weer los. Je TSA slot heeft nu de gewenste cijfercombinatie
  6. Noteer de code die je zojuist ingesteld hebt. Bewaar de code goed en op een plek waar je het te allen tijde terug kan vinden. Zelf raad ik aan de code op te slaan in je telefoon én op een briefje ergens in huis.

Tips bij het kopen van een kofferslot

  • Geef je de voorkeur aan een kofferslot met sleutel of een cijferslot?
  • Ga je naar de VS? Kijk naar een TSA slot, mocht de douane om wat voor reden je koffer open willen maken kunnen ze dit doen zonder je slot kapot te maken.
  • Cijferslot? Schrijf je combinatie altijd op 2 verschillende plekken op, zo vergeet je de code nooit.