Hoe kies je de geschikte koffer voor jouw vakantie?

Hoe vind je de meest geschikte koffer voor jouw vakantie? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje!

De juiste koffer kiezen

Het kiezen van de juiste koffer lijkt in eerste instantie geen moeilijke opgave. Zodra je op zoek gaat, zie je dat er zoveel verschillende koffers zijn. Maar welke koffer is dan geschikt voor jouw vakantie? Moet je een harde of een zachte koffer kiezen? Of kies je toch een multifunctionele reistas?

Welke koffer geschikt is voor jouw reis, hangt af van je reisbestemming, reisdoel, reisduur en het type reiziger dat je bent. Ben je van plan om een citytrip te maken? Dan zal je eerder voor een handbagage koffer kiezen of misschien zelfs wel een reistas. Het is belangrijk om voor je reis te weten hoe groot je handbagagekoffer mag zijn. Dit verschilt namelijk per luchtvaartmaatschappij. Om ervoor te zorgen dat je de juiste handbagage koffer uitkiest, hebben wij voor je uitgezocht wat de afmetingen per luchtvaartmaatschappij zijn.

Welk formaat koffer heb je nodig?

Handbagage

Een handbagage koffer hoef je niet in te checken en mag je mee aan boord nemen. Ga je een weekend weg, een citytrip maken of op een korte zakenreis? Dan is reizen met alleen handbagage geen probleem! De inhoud van zo’n koffer is gemiddeld tussen de 25 en 45 liter. Je mag meestal niet meer dan 10 kg meenemen. Handige tips om je koffer in te pakken kunnen dus wel van pas komen!

Wanneer je liever met een reistas reist, is dat ook mogelijk. Er is namelijk ook genoeg keuze in reistassen met wielen. Zo hoef je zelfs als je kiest voor een tas niet te sjouwen. Duurt je reis korter dan één week? Dan heb je zeker genoeg aan een handbagage reistas! Deze tassen hebben een inhoud van maximaal 60 liter. Hier kan je gemakkelijk drie setjes kleding en een paar geschikte schoenen kwijt.

De top 6 meest verkochte koffers

Kleine tot middelgrote koffers

Een weekje naar het zonnige Tenerife of cultuur snuiven in Barcelona? Dan is een kleine tot middelgrote koffer waarschijnlijk wel geschikt voor jou! Deze koffers moet je wel even inchecken op het vliegveld en mag je niet meenemen als handbagage. Deze koffers zijn geschikt tot 15 kg bagage.

Middelgrote tot grote koffers en reistassen

Ben je van plan om langer weg te gaan op vakantie en 1,5 week tot drie weken van de heerlijke spaanse zon te genieten? Dan is een middelgrote tot grote koffer het meest geschikt. Deze koffers bieden ruimte voor 15 tot 20 kg bagage. Ga je langer dan drie weken op vakantie en op zoek naar een grotere koffer? Kies dan voor een koffer van minimaal 77 centimeter. Met deze koffer is het geen probleem om jouw halve kledingkast mee te nemen. Deze koffers zijn namelijk geschikt voor meer dan 20 kg bagage.

Ga je toch liever voor een reistas? Dan is een middelgrote reistas een goede keuze als je reis ongeveer 2 weken duurt. In deze reistassen past tussen de 50 en 75 liter bagage. Zelfs als degene met wie je gaat die extra paar schoenen toch mee wil nemen, is dat geen enkel probleem met deze reistas.

Ga je langer dan twee weken op vakantie óf kan je geen keuze maken in welke kleding je mee wil nemen? Dan raden wij jou een XL reistas aan. Hier past tussen de 75 en 95 liter aan bagage in.

Voor welk materiaal koffer kies je?

Als je op zoek gaat naar de juiste koffer is het materiaal ook van belang. Je hebt de keuze uit harde en zachte koffers.

Harde koffers

Ga je met het vliegtuig op reis? Dan raden wij een harde koffer aan. Harde koffers zijn erg stevig en kunnen daarom ook wel tegen een stootje. Breekbare voorwerpen kun je het beste in een harde koffer meenemen.

Zachte koffers

Zachte koffers zijn net iets flexibeler dan harde koffers. Ga je op vakantie met de auto? Dan kun je beter voor een zachte koffer gaan. De koffers kunnen vaak wat indeuken of uitzetten waardoor je gemakkelijker wat extra bagage mee kan nemen.

De koffers zijn in de afgelopen jaren kwalitatief heel erg vooruit gegaan. Zowel de harde als zachte koffers. Het uitzoeken van de juiste koffer voor jouw reis blijft lastig. Alle soorten reisbagage hebben namelijk voor- en nadelen. Het belangrijkste is dat je voor jezelf weet waar je de koffer voor wilt gebruiken. Vragen die je jezelf vooraf kunt stellen: waar gaat jouw reis naar toe? Hoe ga je op vakantie? Wat voor soort reis ga je maken? Hoe vaak wil je de koffer gebruiken? Wat is je budget? En hoe groot moet jouw koffer zijn?

Koop je koffers bij een van deze aanbieders