Op reis naar Zuid Afrika? 3 tips voor het inpakken van je koffer

Wanneer je gaat reizen naar Zuid Afrika is het handig dat je bij het inpakken van je koffer rekening houdt met een aantal zaken:

Zuid AfrikaRuimte in je koffer

Veel mensen vullen hun koffer vaak met dingen die ze tijdens hun reis naar Zuid Afrika niet eens nodig hebben. Dit is zonde! Laat wat ruimte over voor al je Zuid Afrikaanse souvenirs en andere trofeeën die je tijdens je avonturen in Zuid Afrika zal vinden. Bespaar jezelf de teleurstelling van het moeten achterlaten van een aantal herinneringen omdat deze niet in je koffer passen.

Kleding

Er zijn een aantal zaken waarvoor je de ruimte in je koffer in ieder geval moet gebruiken. Je zult tijden je avontuur in Zuid Afrika veel wandelen, dus goede wandelschoenen zijn een must. Voor de dagen dat je niet veel wandelt zijn een paar slippers of sandalen prettig. In de zomer kun je in Zuid Afrika dunne lichte kleding dragen, maar in de winter is het verstandig om een jas en trui mee te nemen om dat het s ’avonds best koud kan worden. Neem ongeacht het jaargetijde een shirt met lange mouwen mee ter bescherming van de muggen. Ga je tijdens je reis op safari? Neem dan ook kleding in neutrale kleuren mee, je wilt niet met een knal oranje shirt door de safariparken heen.

Overige tassen

Neem naast je koffers ook een weekendtas of rugzak mee naar Zuid Afrika. Harde koffers kunnen bijvoorbeeld niet mee in de safaritruck. Voor je dagelijkse bagage is het handig om een rugzakje of schoudertas mee te nemen. Voor je meest waardevolle spullen zou je eventueel nog een geldgordel of heuptas, die je onder je kleding kunt dragen, mee kunnen nemen.