Legendary Trunks the Exhibition in Amsterdam

Deze week is Legendary Trunks the Exhibition van start gegaan in Amsterdam. In de Beurs van Berlage zijn, van 6 december tot en met 18 februari 2018, meer dan 300 authentieke Louis Vuitton koffers uit de collectie van  Zweedse schrijver en verzamelaar Magnus Malm en zijn vrouw te zien. Voor Welkekoffer.nl zijn we afgereisd naar de hoofdstad om van deze reis door te tijd te genieten.

Beneden in de Beurs van Berlage wordt je door komisch en meeslepende audiocommentaar meegenomen langs de ontwikkeling van de koffers van befaamd koffericoon Louis Vuitton. De reis begint bij de ontwikkelingen van de koffers door de komst van nieuwe reismogelijkheden. Zo gebruikte men vroeger speciale koffers voor op de eerste auto’s, was het voor trein en bootreizen belangrijk dat de koffers stevig en goed stapelbaar waren en voor de vele expedities waren natuurlijk stevige koffers nodig die insectproof waren.

Veel koffers dienden niet alleen voor het vervoeren van bagage maar werd letterlijk uit geleefd. Zo had Ernest Hemingway een koffer met ingebouwd bureau en typemachine en had actrice Lily Pons een speciale schoenenkoffer waar wel 36 paar in gingen. De Louis Vuitton koffer werd al snel een teken van status, koffers werden speciaal gemaakt voor de sterren op de expositie van luxe materialen als krokodillenleer en waterafstotend materiaal. En in de hedonistische art deco tijd wilden mensen koffers voor de gekste dingen, speciale picknickkoffers, bloemenkoffers en chique beautycases.

De Legendary Trunks Exhibition is voor 17 euro tot 18 februari 2018 dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 18:00 te bezoeken in Amsterdam en een aanrader voor iedereen die van reizen en verhalen van vroeger houdt.

Facebook, Instagram