Harde koffers zijn weer ‘in’

De vraag van reizigers naar lichte maar toch stevige koffers is in de groei en ontwerpers proberen hiernaar dan ook te streven in hun designs. De nieuwste oplossing om dit probleem op te lossen is door gebruik te maken van polycarbonaat. Dit is een ultra lichte maar toch stevig soort kunststof.

Door dit materiaal blijken de hard-case koffers opeens weer populair geworden, ze zijn nu net zo licht als soft-case koffers zijn en een stuk steviger ook!

Ondanks dat de polycarbonaat koffers al waren geïntroduceerd door de Duitse koffer fabrikant Rimowa in 2000 waren ze niet erg in trek. De reizigers waren verbaasd over het gewicht van de koffers dat ze zich zorgen maakte over de stevigheid dus was er weinig vraag naar.

Volgens de Amerikaanse Travel Goods Accociation zijn de koffers pas recentelijk met een spurt omhoog gegaan in de verkoopcijfers. Dit komt omdat mensen hun oude en zware koffers vervangen door deze ultra lichte koffers. De prijs is er zelfs van $800 naar $140 gegaan in 10 jaar tijd! Daarnaast zijn de prijzen voor extra bagage ook nog eens flink gestegen, dus als alles in compacte koffer kan is cruciaal geworden. Maar waarschijnlijk is de meest belangrijke reden waarom mensen steeds meer van deze koffers kopen de keuze uit de vele verschillende en opvallende kleuren of patronen. Hierdoor kan je je koffer gemakkelijk terugvinden op de lopende bagageband.

Bij WelkeKoffer.nl hebben we een breed scala aan dit soort koffers. Mocht je interesse hebben dan kun je kijken naar bijvoorbeeld de hardcover series van Samsonite.