De koffer van de toekomst

De ontwikkeling van koffers is de laatste jaren behoorlijk doorgegaan. Met name merken als Samsonite en Rimowa hebben flinke stappen gemaakt op het gebied van lichtgewicht koffers en de sterkte van de koffers. Maar wat als we eens een stapje verder gaan… hoe zou een koffer er over 50 jaar uitzien? Maken we dan net zo een stap als Samsonite in haar geschiedenis? WelkeKoffer.nl maakt een opsomming van innovaties waarop wij hopen:


1. Automatische afmetingen

Onze koffer van de toekomst dient zich automatisch te kunnen aanpassen afhankelijk van de inhoud van de koffer. Zo hoef je nooit meer bij te veel bagage op de koffer te gaan zitten om deze te sluiten.

2. Slot met vingerafdruk openen

Waarom klungelen met een cijfercombinatie of sleuteltje wanneer je ook gewoon met je vinger het onbreekbare slot kunt openen. Houd simpelweg je vinger tegen de sensor en de koffer opent zich automatisch.

3. GPS tracking

Door de koffer te voorzien van GPS tracking is het altijd mogelijk om de koffer te traceren. Het terugvinden van je verloren bagage is nog nooit zo makkelijk geweest.

4. Elektrische wieltjes voor gemakkelijk vervoeren

Soms zie je op Schiphol vakantiegangers met een bezweet voorhoofd trekken aan een veel te zware koffer. Hoe handig zal het wel niet zijn wanneer je koffer je een handje helpt. Net als een elektrisch ondersteunde fiets kan een koffer zichzelf vooruit bewegen met elektrisch aangedreven wieltjes.

5. Oersterk en waterdicht

De toekomstige top bagage moet tenminste oersterk zijn. Eigenlijk moet de koffer gemaakt zijn van een onbreekbaar materiaal en tegelijkertijd licht van gewicht blijven. Ook vinden wij dat de koffer volledig waterdicht moet zijn. Dit om te voorkomen dat je kleding nat wordt wanneer de koffer in de regen staat.

6. Ingebouwde weegschaal

Het maximale gewicht van bagage zal waarschijnlijk in de toekomst ook nog wel aan de orde zijn. Daarom is het wat ons betreft wel erg handig wanneer de koffer van de toekomst een ingebouwde weegschaal heeft. We moeten tijdens het inpakken al kunnen zien hoeveel kilo bagage we bij ons hebben. Idealiter moet de koffer aangeven hoeveel kilo we nog mogen meenemen gebaseerd op de luchtvaartmaatschappij.

7. Reizigersinformatie

Om wachttijden te verkorten zou het ideaal zijn wanneer de koffer reizigersinformatie kon bevatten. Hoe cool zou het zijn dat je kunt inchecken door simpelweg je koffer op de bagageband te zetten. Het systeem van het vliegveld kan dan de data vanuit de koffer uitlezen en je ticket wordt direct geprint.

8. Where is my lugage app

Mochten we in de toekomst nog mobiele telefoons hebben dan zouden wij wel graag een applicatie zien waarbij we de koffer kunnen traceren. Ook zou deze applicatie moeten aangeven hoe lang het nog duurt voordat de koffer bij het afhalen op de bagageband terecht komt.

9. Diefstalbeveiliging

Indien de koffer wordt gestolen dan moet er een soort van beveiliging geactiveerd worden. Zodra de diefstal beveiliging wordt ingeschakeld zullen de elektrische wieltjes worden geblokkeerd en zal er een geluidssignaal worden aangezet. Tevens kan de politie aan de hand van de GPS informatie de gestolen koffer eenvoudig traceren.

We zijn benieuwd wat jullie willen zien in de koffer van de toekomst. Laat jouw bericht hieronder achter!