De beste plekken om op vakantie te gaan met het gezin

Gezinsvakanties zijn in Nederland altijd nog in trek, niet gek aangezien ons land zo’n 2.5 miljoen huishoudens telt met 3+ personen (Bron: CBS). Helaas zit het in Nederland met het lenteweer niet mee en lijkt een (zomer)vakantie naar ’t buitenland een steeds aantrekkelijker idee. Had je nog geen vakantieplannen en wil je er met het gezin van de zomer alsnog uit? Of ben je wellicht alweer aan het rondkijken voor volgend jaar? We hebben de, volgens Tripadvisor,  wereldwijd beste gezinsvakanties op een rijtje gezet!

1. Orlando, Verenigde Staten

walt-disney-orlando-2

Orlando is al een lange tijd zeer populair onder gezinnen. Naast het prettige klimaat in het zonnige Florida vind je er ontzettend veel dingen te doen voor het hele gezin. Denk aan Disney World, SeaWorld en de studios van Universal. Daarnaast zijn er zat luxe resorts, entertainment en faciliteiten zoals we van de Amerikanen gewend zijn!

Londen, Verenigd Koninkrijk2. Londen, Verenigd Koninkrijk

Uitermate geschikt voor wat kortere verblijven (tenzij je meer van Engeland wilt zien), en voor ons Nederlanders gemakkelijk te bereieken met lage reiskosten. Naast de vele culturele erfgoeden zoals Buckingham Palace en de Big Ben is Londen en erg levendige stad en kun je er goed shoppen.

3. New York City, Verenigde Staten

Een bruisende metropool met veel plaatsen die je gezien moet hebben. Leuk voor het hele gezin dankzij de vele dierentuinen, musea en wereldberoemde bouwwerken!

Cancun mexico4. Cancun, Mexico

Verken oeroude Maya-ruïnes, bezoek waterparken en het verbazingwekkende ‘Interactive Aquarium’, waarbij je kunt zwemmen met dolfijnen, zeehonden e.d. Mexico heeft op deze vakantieplaats daarnaast zat zee en zon te bieden.

5. Parijs, FrankrijkEiffeltoren

Wederom een wereldstad en cultureel kernpunt met zat activiteiten voor het hele gezin. De Eiffeltoren, Notre Dame, het Louvre en Disneyland Parijs zijn voor ieder wel een ‘must see’. Voor ons Nederlanders ook erg toegankelijk!

Ben je benieuwd naar nog meer goede bestemmingen voor het gezin? Bekijk de volledige lijst op Tripadvisor (Engels)

Indien je nog op zoek bent naar nieuwe koffers, bijvoorbeeld omdat je er meer nodig zult hebben als het hele gezin mee gaat, dan raden we je aan eens naar koffersets te kijken.