Citytrip? Onze inpaklijst om onbezorgd op vakantie te gaan!

Wanneer je op citytrip gaat wil je vaak niet te veel meenemen. Door alle bagageregels en door alle kosten voor bagage en regels rondom bagageformaten is het vaak het goedkoopst om enkel handbagage mee te nemen. Het is dus zaak dat je enkel de meest noodzakelijke spullen inpakt. Gelukkig hebben wij de inpaklijst voor jouw citytrip opgesteld. Hierdoor neem je niet te veel mee maar ga je ook niks vergeten! Het makkelijkste is om hier de inpaklijst te downloaden en deze uit te printen, zo kan je hem afvinken en weet je zeker dat je niks vergeet.

Daarnaast geven wij jou hierbij nog enkele tips om zorgeloos op citytrip te gaan.

Tip 1 | Houd belangrijke documenten binnen handbereik

Zorg dat je noodzakelijke spullen (paspoort, pinpas en reisdocumenten) makkelijk bij de hand hebt. Het makkelijkste is om hiervoor een heuptas te gebruiken, om hier de noodzakelijke artikelen in te stoppen.

Naast een heuptas zou je ook kunnen denken aan een specifiek mapje waar je al jouw geprinte documenten in verzamelt. Ook daarmee heb je alle documenten makkelijk bij de hand en bezorg je jezelf minder stressvolle momenten.

Tip 2 | Check de weersverwachting

Het weer is van grote invloed op wat jij mee moet nemen op vakantie. Is het overdag warm maar koelt het ‘s nachts af? Dan is het verstandig om een vest aan te doen of mee te nemen. Schijnt de zon? Wellicht verbrand je snel en heb je zonnebrandcrème en een zonnebril nodig. Het weer en de weersverwachting kan je makkelijk te controleren op weeronline.nl.

Daarnaast is het belangrijk dat je de weersverwachting bekijkt voor het moment van terugkomst. Mocht jij van een warme bestemming terugkomen in een koud land waar jij je niet op hebt gekleed, dan is dit niet heel fijn. Wees hierop voorbereid!

Tip 3 | Laad mobiele apparatuur van tevoren op

Wanneer je lang moet wachten op het vliegveld is het vervelend als je mobiele telefoon leeg is. Je kunt de tijd niet meer doden door eens even lekker te genieten van een luisterboek of met het beluisteren van je favoriete album. Het kan daarnaast voorkomen dat beschikbare punten om mobiele apparatuur op te laden bezet zijn. Fijn is dan om een volle powerbank mee te hebben zodat jouw apparatuur altijd voldoende batterij heeft.

Tip 4 | Koop reisverpakkingen

Naast dat het veel ruimte in beslag neemt is het ook verboden grote verpakkingen mee te nemen op vakantie. Vloeistoffen, spuitbussen en gels in verpakking groter dan 100ml zijn niet toegestaan in de handbagage. Regels over vloeistoffen lees je hier.

Omdat kleine verpakkingen vaak duur zijn is het misschien handig om navulbare reisflesjes te kopen. Dit zijn handige siliconen verpakkingen die je mee kan nemen in je handbagage. Mocht jij vaak op vakantie gaan is dit artikel wellicht wat voor jou!

Tip 5 | Geen stress

Heb je de belangrijkste documenten bij je? Dan zit je vaak al goed. Het is niet nodig om daadwerkelijk alles mee te nemen. Ben jij jouw zonnebril vergeten? Geen stress: koop er gewoon een op je bestemming. Laat je vakantie niet verpesten door iets kleins, neem je verlies en geniet van je bestemming!

Meer tips om stressloos op reis te gaan vind je lees je hier!