Baggage: een andere inkomstenbron van vliegmaatschappijen

De verkoop van vliegtickets is niet de enige manier hoe vliegmaatschappijen geld verdienen. De reden dat we tegenwoordig zoveel goedkope vliegtickets zien is doordat deze bedrijven tegenwoordig zeer veel winst maken via andere uitgaven voor de reiziger. Je raadt het al: een van de belangrijkste van deze inkomstenposten (voor vliegtuigmaatschappijen) zijn baggagekosten. 

Baggagekosten bij vliegmaatschappijen

Baggagekosten helpen vliegmaatschappijen jaarlijks miljoenen extra te verdienen en deze kosten zullen in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Een reden voor deze extra kosten is dat mensen vaak teveel of te zware koffers meenemen wat problemen veroorzaakt in de opslagruimte van het vliegtuig. Dit kan onder andere tot vertragingen leiden, wat de vliegmaatschappij veel extra kosten oplevert. En die willen ze uiteraard niet zelf betalen! In een voorgaande blogpost staat een overzicht van de toegestaande baggageafmetingen.

Dus hoe kun je deze extra kosten vermijden? De eerste, en wellicht meest voor de hand liggende optie is om te kijken wat je nu echt nodig hebt wanneer je op reis gaat. De cruciale vraag die je jezelf moet stellen: ‘kan ik hiermee zonder op reis?’. Als je echt concessies moet maken, bedenk je dan of het mogelijk (en praktisch) is de voorwerpen te kopen terwijl je op je reisbestemming bent. Let dan wel op dat je op de terugreis niet aanzienlijk veel meer baggage terug wilt nemen. Door licht te reizen help je iedereen, maar voornamelijk ook jezelf door potentiële bijkomende kosten te vermijden.

Een andere optie is om je te focussen op handbaggage, echter zijn er vliegmaatschappijen die ook extra kosten vragen voor te grote handbaggage. Een manier om efficient je voorwerpen via handbaggage mee te nemen is door een handbaggage koffer te gebruiken. De regels en kosten voor handbaggage verschillen vaak wel per aanbieder.

De conclusie is: als je een supergoedkoop ticket koopt, dan is de kans aanwezig dat je ergens concessies moet maken. Soms is dit op beenruimte of luxe, maar het kan ook zijn dat je extra kosten moet maken naast je vliegticket om. Let dan ook goed op voor dit soort verborgen kosten bij het kiezen van een vliegmaatschappij!