Bagageblunders: de grootste ongevallen

Al bespraken we vorige week hoe ’t komt dat bagage wel eens verloren gaat, moeten we het ene ongeval wel even in perspectief plaatsen. Om dat te doen kijken we nu naar grote bagageongevallen…en dit wil je dus echt niet meemaken!

240 koffers overspoeld in rioleringswater

In terminal één van de Londonse Heathrow luchthaven brak in November 2010 de rioleringslijn met als gevolg dat zo’n 240 koffers overspoeld werden door mensenlijke uitwerpselen. De stank was natuurlijk ondraagbaar.

Koffer doorweekt met vliegtuigbrandstof

Stel je voor, je stapt ’t vliegtuig uit en ziet je koffer overspoeld door vliegtuigbrandstof. Waarschijnlijk wordt je daar niet erg blij van. Om de vlammen daarnaast nogmaals op te wekken zegt Delta, de vliegmaatschappij in dit geval, dat je de koffer ’t best nog even kan proberen schoon te maken voordat ze er uberhaupt over zullen nadenken om je te vergoeden. Zo ging het dus in dit ongeval.

Verloren bagage in een container gegooid

Bagage wordt buiten achtergelaten

Wederom komt Heathrow airport aan het bod. In dit geval, in Juli 2007, besloot men voor de een of andere reden verloren bagage maar buiten te plaatsen terwijl men voor de eigenaren zocht.  Ook al was het Juli, het Engelse weer lijkt vrij veel op ons weer in Nederland en (andermans) waardevolle spullen buiten neerleggen is in geen enkel geval een bepaald helder idee.

 

Bagagediefstallen

In Augustus 2010 kwam de politie erachter dat een man regelmatig koffers en tassen van de bagageriem jatte in Phoenix Sky Harbor Internation Airport. Het kwam neer op honderdduizenden dollars in waarde die gestolen waren.  In een ander geval kwamen rechercheurs erachter dat vier medewerkers van American Airlines in 2010 juwelen, cameras en andere waardevolle voorwerpen steelden. De medewerkers werkten er al bijna negen jaar…

Een enkele koffer zal niet gauw gemist worden