Al eens gehoord van RFID?

Er komen steeds meer tassen en koffers op de markt met RFID-werend materiaal. Maar wat is RFID nu eigenlijk precies? Heb jij ook een koffer of tas nodig met RFID-werend materiaal? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Wat is RFID?

De afkorting RFID staat voor Radio-Frequency IDentification. Dit is een chip waar informatie op staat en die gescand kan worden, tot een afstand tot wel 8 meter. De voorganger van RFID was de NFC, oftewel Near Field Communication. Het verschil tussen deze twee chips is dat de NFC-chip gescand kan worden op een afstand van 10 centimeter en de RFID-chip op een afstand van 8 meter. Met scanners kan de informatie van beide chips uitgewisseld worden door het scannen van zogenoemde RFID-tags. Deze RFID-tags zijn bijvoorbeeld te vinden in bankpassen, paspoorten, OV-kaarten, autosleutels en daardoor interessant voor digitale zakkenrollers. Met scanners kunnen deze gegevens namelijk gescand worden en daarmee jouw gegevens of geld gestolen worden.

De oplossing hiervoor is RFID-werend materiaal. Dit materiaal wordt steeds vaker verwerkt in producten waardoor digitale zakkenrollers geen kans meer maken om jouw gegevens of geld te stelen. Draadloos contact maken wordt onmogelijk met het materiaal omdat het radiogolven blokkeert.

Voordelen RFID-werend materiaal:

  • Altijd veilig jouw gegevens opgeborgen.
  • Inbraak bij auto’s kan voorkomen worden.

Nu is het voor jou natuurlijk wel fijn om te weten welke trolleys en tassen van dit materiaal gemaakt zijn om zo veilig op reis te kunnen.

Trolley met RFID-bescherming

Osprey Rolling Transporter

Rugzak met RFID-bescherming

Pacsafe Vibe