Wat zijn de kosten voor te veel gewicht in mijn koffer?

Elke vliegvakantie zit je weer in spanning of je koffer wederom zonder bij te betalen door de weging komt. Doordat luchtvaartmaatschappijen verschillende regels hanteren omtrent dit onderwerp zie je door de bomen het vliegtuig niet meer. WelkeKoffer.nl zet special voor jou op een rij wat de kosten en regels zijn voor te veel gewicht in je koffer bij de bekendere luchtvaartmaatschappijen. Zodoende kom je ook niet meer voor vervelende verassingen te staan op het vliegveld.

Easyjet

De vliegtuigmaatschappij Easyjet maakt onderscheid tussen het vooraf online aangeven van overgewicht of als het overgewicht pas op de luchthaven wordt geconstateerd. Hieronder is duidelijk het verschil te zien tussen het je vooraf realiseren van overgewicht of juist achteraf.

Vooraf online:
 € 4,00- per kilo
Op de luchthaven:
€ 13,00- per kilo:

Ryanair

De bekende prijsvechter Ryanair heeft het volgende in de algemene voorwaarden staan: ‘’Aan elke passagier die meer dan de toegestane bagage incheckt, worden kosten voor overbagage in rekening gebracht tegen het op de reisdatum geldende tarief. De kosten hiervoor bedragen momenteel 10 £/10 € per kilo (of het equivalent in plaatselijke valuta)’’.

Let dus goed op bij Ryanair, omdat ze expliciet vermelden dat het tarief voor overgewicht van een koffer kan fluctueren.

Vooraf online:
€ 10,00- per kilo
Op de luchthaven:
€ 10,00- per kilo

KLM

De grote Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM werkt met verschillende tarieven omtrent overgewicht van je bagage. Gemiddeld zijn onderstaande tarieven van toepassing, ga je echter naar een ver land, dan kan het tarief per kilo zomaar oplopen tot € 20, of zelfs € 30. Mocht je gaan vliegen naar zo’n ver land, kijk dan van te voren altijd even goed naar de voorwaarden van je luchtvaartmaatschappij.

Vooraf online:
€ 8,40- per kilo
Op de luchthaven:
€ 12,00- per kilo

Transavia

Deze vooral op Europa gerichte prijsvechter heeft één standaardtarief voor overgewicht van je koffer. Je mag overigens maar 20 kilo aan ruimbagage meenemen, bij andere luchtvaartmaatschappijen is dit vaak 23 kilo.

Vooraf online:
€ 7,00- per kilo
Op de luchthaven:
€ 7,00- per kilo

US Airways

Tot slot US aArways, wellicht niet een luchtvaartmaatschappij waar je vaak mee gaat vliegen, maar het geeft je wel een beeld van de tarieven van grote intercontinentale maatschappijen. De prijzen zijn dan ook in Amerikaanse dollars. Deze maatschappij werkt met groepen. Een voorbeeld is de groep tussen de 23 en 32 kilo, hiervoor betaal je een toeslag van 150 dollar.

23 – 32 kilo:
$ 90,00-
33 – 45 kilo:
$ 175,00-

Alle genoemde prijzen in dit overzicht zijn op basis van een enkele reis. Over het algemeen komt een reiziger met meer spullen terug dan ze gekomen zijn. Denk dus goed na alvorens je terug gaat naar Nederland, over hoeveel gewicht je, meer dan de heenreis, meeneemt. Staat jouw luchtvaartmaatschappij hier niet tussen? Dan vind je de tarieven van teveel gewicht in je koffer bijna altijd in de algemene voorwaarden op de website van de maatschappij.