Wanneer heb ik welke koffer nodig?

In kofferland zijn er natuurlijk een heleboel verschillende mogelijkheden. Ben jij meer van het zachte koffertype? Of ga je doorgaans voor de hardere, ook wel hardschalige, koffer? Deze vragen zijn van toepassing op het materiaal van de koffer. Echter, is ook het formaat, de features en de kwaliteit erg belangrijk. In dit artikel daarom een overzicht wanneer (oftewel bij welke reisvorm) je welke koffer het beste kunt gebruiken. Tot slot heeft WelkeKoffer.nl speciaal voor jou per onderwerp een ‘beste keuze’ geselecteerd.

Citytrip

Een citytrip is vooral kortstondig en vaak in Europa. Wat je niet wilt is last hebben van je bagage, daarnaast is ook het kostenplaatje belangrijk. Een citytrip kost doorgaans namelijk al genoeg, dan wil je dus niet op extra kosten worden gejaagd. Het kiezen voor alleen handbagage is dan een goed idee. Echter zijn hier wel restricties aan verbonden in relatie tot de verschillende regels omtrent afmetingen van bagageBeste kofferkeuze voor een citytrip:

Samsonite-Handbagage-top-3Samsonite Base

Bekijk deze koffer

Roadtrip

Ook een roadtrip wordt over het algemeen in Europa gedaan en dus relatief dichtbij huis. Vaak wordt er tijdens een roadtrip veel gesleept met bagage (lees koffers) en dus is het zaak een sterke, handig manoeuvreerbare koffer uit te kiezen. Aan te raden is dan ook voor het harde soort te gaan, vanwege onder meer de zojuist genoemde reden. Echter heeft een harde koffer ook het nadeel dat deze relatief meer ruimte in de auto inneemt. Denk hier dus aan alvorens je een keuze maakt voor een bepaalde koffer. Beste kofferkeuze voor een roadtrip:

Blog-Welke-Delsey-AirDelsey Air

Bekijk deze koffer

Fly & Drive vakantie

Evenals de zojuist behandelde roadtrip heeft een fly & drive vakantie de auto als vervoersmiddel. Het belangrijkste verschil is natuurlijk de vlucht die hieraan vooraf gaat, in combinatie met de plaats van bestemming die veelal verder weg ligt. Bovenop de zaken waar je rekening mee dient te houden bij een roadtrip, zijn zaken als het klimaat en de lengte van de vakantie van belang bij de keuze voor een bepaalde koffer. Beste kofferkeuze voor een fly & drive vakantie:

Blog-Welke-Samsonite-CosmoSamsonite Cosmolite

Bekijk deze koffer

Strandvakantie

Wanneer je aan een strandvakantie denkt, komt waarschijnlijk direct het woordje ‘zand’ in je op. Echter neem je normaal gesproken je koffer niet meer naar het strand. Daarnaast hecht je misschien minder waarde aan de kwaliteit van de koffer en juist meer aan de prijs. Dit vanwege het feit dat je de koffer normaal gesproken puur en alleen gebruikt voor de heen- en terugreis. Een degelijke koffer voor een schappelijke prijs is hier de beste keuze. Bestekoffer keuze voor een strandvakantie:

Blog-Welke-AT-Bon-AirAmerican Tourister Bon Air

Bekijk deze koffer

Wereldreizigersvakantie

Een vakantie vol avontuur heeft ook een koffer nodig die tegen een stootje kan. De wereldreiziger zoekt een alleskunner, die handig in de omgang is en van kwalitatief hoogstaand materiaal is gemaakt. Een harde koffer is zeker aan te raden en dan met name een koffer van topmerken als Rimowa of Tumi. Deze merken worden bijvoorbeeld door veel piloten gebruikt, vooral vanwege de hoge kwaliteit en het lage gewicht. Beste kofferkeuze voor een wereldreizigersvakantie:

Blog-Welke-Rimowa-Salsa

Rimowa Salsa

Bekijk deze koffer