De 4 grootste bagage ergernissen tijdens het reizen

Iedereen kent het wel, problemen tijdens het reizen. Een koffer die kapot gaat of zoek is, irritatie over een medereiziger, chaos op een vliegveld en ga zo maar door. Dit artikel zorgt er voor dat je, hopelijk met een lach, realiseert hoe herkenbaar bepaalde bagage ergernissen zijn. Om je in het vervolg te helpen, geeft Welkekoffer.nl je enkele handige tips om deze ergernissen te voorkomen.

#1 Kaboemmm!Explosie-koffer
Daar ligt je koffer op de grond, natuurlijk open gesprongen, want het zit je niet mee. De complete handel aan kleren, toiletartikelen en overige reisbenodigdheden op straat, herkenbaar? Vast wel, wanneer dit gebeurd is het meest vervelende dat je de koffer nooit meer zo ingepakt krijgt, zoals hij was de avond voor de reis begon. Het belang van een goede voorbereiding wordt hier maar weer eens onderstreept.

Tip: Bescherm je koffer tegen beschadiging en openklappen door gebruik te maken van een kofferriem. Een andere mogelijkheid is het insealen van de koffer op de luchthaven.

Kat-koffer#2 Pluizige viervoeters
De vakantie staat voor de deur, je bent de koffer aan het inpakken op de avond voor vertrek. Je vrolijke viervoeter komt gezellig ‘helpen’ door heerlijk plaats te nemen in de zojuist ingepakte koffer met schone was. Gevolg, op de bestemming aangekomen wil je even wat frisse kleren aantrekken. Helaas zit het shirt dat je in de handen pakt onder de haren. Vrolijke viervoeter, je wordt bedankt!

Tip: Dieren zijn vaak gevoelig voor verandering, ze hebben het altijd door als je op vakantie gaat of de verhuizing voor de deur staat. Zorg er dus voor dat jij je huisdier al naar het logeeradres brengt, alvorens de koffer wordt ingepakt.

#3 Slecht materiaalKofferwiel-kapot
Krak! Zei het wieltje van je oude vertrouwde koffer die je al sinds jaar en dag overal mee naar toe neemt. Slecht materiaal is een grote ergernis onder reizigers. Een wieltje breekt namelijk nooit af als je al op de plaats van bestemming bent. Nee, hij breekt juist af als je net de koffer van de band haalt op de luchthaven. Het blijft dan ook altijd lastig om de juiste koffer of reistas te kiezen, geschikt voor jouw reisgedrag. Welke moet ik dan nemen? Deze vraag speelde ongetwijfeld door je hoofd bij de aankoop.

Tip: Ga niet alleen op prijs af bij de jacht naar een koffer of tas, maar denk ook aan de kwaliteit die je nodig hebt passend bij jouw reisgedrag. Lees reviews van koffer-gebruikers en stel een top 3 samen waaruit je de meest geschikte koffer kiest.

Stapel-koffers#4 Koffer kwijt
De meest gehoorde bagage-ergernis is misschien wel het verliezen van je koffer of reistas op een vliegveld. Sta je dan, in een vreemd land, zonder schone kleren of andere benodigdheden. De vakantie begint zeker niet fijn als je een dag moet wachten op je koffer. Je weet waarschijnlijk wel dat het goed komt, alleen je gevoel spreekt dit tegen.

Tip: Er zijn tegenwoordig gelukkig innoverende ideeën om deze ergernis enigszins weg te nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan de FastTrack, die zorgt dat je jouw koffer overal kunt volgen en daardoor je gevoel verbeterd.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer ergernissen te vinden bij het reizen. Hopelijk hebben bovenstaande voorbeelden je in ieder geval geholpen om erover na te denken en ze op die manier te voorkomen. Kun jij nog een ander voorbeeld geven van een ergernis die bij je speelde tijdens het reizen?