Verveling op het vliegveld, wat doen?

Iedereen kent het wel, wachten op een vliegveld. Vaak moet je al ruim van te voren aanwezig zijn en soms wordt je vlucht nog vertraagd of heb je een lange overstap. In dit soort gevallen zijn je opties voor wat je kan doen vrij beperkt en slaat de verveling al snel toe. Hier een aantal tips om je alsnog te vermaken als je lang moet wachten op het vliegveld.

Anti verveling 1: Speel een spel

Er zijn veel leuke spellen waar je wel een goede tijd zoet mee bent. Als je alleen bent kan je kiezen voor een spel op je telefoon of een spelcomputer, als je die hebt. In gezelschap kan je het spel ’30 seconds’ downloaden op je smartphone, of je zoekt een leuk (reis)bordspel uit. Als je een kaartspel of pen en papier bij je hebt zijn er al veel spelletjes die je kan spelen, zoals ‘wie ben ik? of ‘hints’. Heb je niet genoeg mensen om mee te spelen? Vraag andere reizigers om mee te doen!

Anti verveling 2: Food challenge

Op vliegvelden worden er vaak veel soorten eten aangeboden. Ga op zoek naar het raarste eten en proef het (als je durft!).

Anti verveling 3: Filmpje kijken

Sla voor vertrek een aantal films of series op Netflix op zodat je ze ook offline kan kijken. Op deze manier kun je overal lekker een filmpje kijken op je telefoon, tablet of laptop zonder dat je internet nodig hebt. Zeker op plekken met openbare WiFi is het vaak lastig om te streamen omdat de verbinding te langzaam is. Met een aantal films kom je je wachttijd zeker wel door, dit komt ook goed van pas tijdens lange busreizen!

Anti verveling 4: Rekken en strekken

Eenmaal in het vliegtuig is je ruimte beperkt en moet je vooral stilzitten. Gebruik daarom de tijd die je moet wachten voor wat beweging. Loop een rondje door het hele vliegveld of maak zo min mogelijk gebruik van de roltrappen voor wat extra beweging. Zoek een rustig hoekje en doe wat rek en strek oefeningen. Dit zorgt er voor dat een stuk lekkerder zit in het vliegtuig en na wat beweging kun je ook beter slapen, wat wel fijn is in een vliegtuig.

Anti verveling 5: Mensen kijken

Op het vliegveld zijn er altijd zoveel verschillende mensen dat het altijd wel leuk is om even mensen te kijken. Speciaal hiervoor hebben we de ‘mensen kijken op het vliegveld’-bingokaart opgesteld. Je kan een potje mensen kijken op het vliegveld bingo ook combineren met een rondje lopen over het vliegveld voor een verhoogde kans op bingo!

verveling vliegveld wat doen spel