Verloren bagage opkopen? Ga naar de kofferveiling!

Voor velen klinkt het als een nachtmerrie, je bagage verliezen. Alle persoonlijke waardevolle spullen in een koffer of tas heb je ineens niet meer tot je beschikking. Waar het voor de een heel vervelend is kan het voor de ander als goud in de oren klinken. Bagage wat op Schiphol blijft liggen wordt namelijk vier keer per jaar aangeboden op een veiling, maar hoe werkt het en wat valt ermee te verdienen?

Hoe een kofferveiling werkt

Op vliegveld Schiphol blijven jaarlijks duizenden koffers en tassen liggen. Deze kwijtgeraakte bagage blijft achter op het vliegveld terwijl de rechtmatige eigenaar hoog in de lucht of al in een ander land te vinden is. Waar een klein gedeelte van de verloren bagage weer terecht komt bij de eigenaar blijft een groot gedeelte liggen. Na 3 maanden is de verloren koffer of tas eigendom van Schiphol en is het tijd om de bagage aan te bieden aan gokkers en handelaren die op zoek zijn naar adrenaline en winst.

In het veilinghuis De Eland is de verloren bagage van Schiphol op te kopen. In het veilinghuis zijn rolcontainers te vinden met allerlei koffers en gevonden voorwerpen. Tijdens de veiling is er op een groot scherm te zien welke container te koop aangeboden wordt en wordt er onder leiding van de veilingmeester gestreden om het laatste bod. Er wordt begonnen met de getaxeerde richtprijs om vervolgens door middel van het publiek de eindprijs te bepalen. Door als bieder een bordje in de lucht te steken kan je meegaan voor een bepaalde prijs, er wordt doorgegaan tot iemand in het publiek het hoogste bod heeft om vervolgens de veiling te sluiten en door te gaan met de volgende container. Tijdens de veiling worden vele containers aangeboden en heb je als bieder kans om meerdere containers mee naar huis te nemen.

Koop je koffers bij een van deze aanbieders


Mocht je tijdens het veilen het hoogste bod hebben kan je na de veiling naar de balie gaan om te betalen en vervolgens je spullen mee naar huis te nemen. Houd echter tijdens het betalen rekening met de extra kosten. Bovenop het bedrag wordt namelijk 30% opgeld van het veilinghuis gerekend.

Wat je allemaal tegenkomt

De nieuwsgierige bieder wie op zoek is naar adrenaline is met het openen van gevonden koffers op het juiste adres. Tijdens het openen van een koffer valt er namelijk van alles te vinden en niemand weet wat er van te voren in zo’n koffer zit. De spanning of je ‘het goud’ gaat vinden om je investering terug te verdienen is natuurlijk hoog. Wie hoopt op een koffer vol geld moet helaas teleurgesteld worden, de bagage wordt van te voren doorgelopen. Gevonden geld gaat naar goede doelen en verboden goederen worden uit de koffer gehaald.

Wat overblijft zijn vooral kleren, toilettassen, opladers en souvenirs. Naast de vuile onderbroeken en tandenborstels zijn er ook waardevolle spullen als sieraden, dure merkkleding, nieuwe geurtjes of antieke spullen te vinden. Een gouden ketting en een paar dure sneakers en je investering is terugverdiend. Om die reden zijn er vele handelaren en particulieren die hun geld graag inruilen voor een container vol bagage. De kick om je investering terug te verdienen is groot waardoor velen de gok graag nemen. Succes is echter niet gegarandeerd, het blijft immers gokken.

Mocht je nou geïnteresseerd geraakt zijn in het opkopen van koffers raad ik aan de website van De Eland te bezoeken, hier is te vinden wanneer de volgende veiling is.

De top 6 meest verkochte koffers