Backpack inpakken? Zo ga je goed voorbereid op reis!

Als je nog nooit op reis bent geweest met een backpack kan het zijn dat je tijdens het inpakken tegen enkele dingen aanloopt. Een backpack is dé ideale tas voor een (rond) reis maar vereist enkele ‘inpak skills’, in deze blog geven wij tips zodat jij goed voorbereid op reis gaat!

1. De juiste backpack

Een backpack inpakken begint met de juiste backpack. Het is belangrijk dat je tijdens het kopen van een backpack let op het type reis dat je gaat maken. Backpacks zijn in allerlei vormen en maten te verkrijgen met een inhoud van 20 tot en met 80+ liter. Wie lang op reis gaat heeft meer baat bij een grotere backpack dan iemand die een week op reis gaat. Naast de lengte van je reis is ook het klimaat van belang, een grote zware backpack in een warm land meesjouwen is namelijk geen pretje. Er zijn veel backpacks die alleen aan de bovenkant open kunnen, wil je meer handigheid dan is het voor jou wellicht interessanter om naar een backpack te kijken die ook aan de voorkant open kan.

2. Hoe zwaar wordt jouw backpack?

Je hebt de juiste backpack gekocht en de zin begint te komen, maar wat moet je nou allemaal meenemen? Stap 1 is het maken van een inpaklijst, schrijf op wat je allemaal denkt nodig te gaan hebben. Denk bij maken van zo’n lijst aan kleding, hygiëne, medische spullen en reisartikelen. Als je de lijst klaar hebt raad ik aan de ‘Tetris-challenge’ eens te doen, pak alle spullen en leg ze op de vloer naast je backpack neer. Niet alleen krijg je een beeld van wat je allemaal meeneemt en in zo’n tas moet stoppen maar het geeft ook de perfecte mogelijkheid om die overbodige spullen toch nog even van de lijst af te halen. Zorg bij het maken van een lijst ook ervoor dat je ruimte in je backpack over laat, het zou zonde zijn dat je die leuke souvenirs niet mee terug naar huis kan nemen. Wees niet bang dat je iets vergeet mee te nemen, je kan beter minder meenemen en ter plekke wat kopen dan weken of zelfs maanden met spullen rondlopen die je toch niet gebruikt.

Mocht je met meerdere mensen reizen is het handig om eens te overleggen wie wat meeneemt. Leen zoveel mogelijk van elkaar en voorkom dat je dubbele spullen meeneemt, dat is zonde van de ruimte en van al het sjouwen. Wie niet van zware tassen houdt zal rekening moeten houden met alle spullen die hij meeneemt. Kijk bijvoorbeeld eens wat je ter plekke kan kopen of kijk voor lichtere varianten, een hamamdoek is bijvoorbeeld veel compacter en lichter dan een normale strandhanddoek.

3. Tips voor het inpakken

De lijst is klaar en de overbodige spullen zijn aan de kant, hoe pak je nou zo’n tas in? Zelf deel ik mijn bagage altijd in categorieën in. Het verdelen van je bagage zorgt voor overzicht en het is ook vrij gemakkelijk, packing cubes zijn hier ideaal voor. De kleine lichtgewichte tasjes zijn ideaal om je backpack op een handige en efficiënte manier te organiseren. Voor het inpakken van kleding zijn er twee dingen die je kan doen, rollen of een vacuümzak. Voordat je gaat kiezen welke methode jij gaat gebruiken moet je een overweging maken, heb ik ze vaak nodig of niet? Vacuümzakken zijn ideaal om ruimte mee te besparen maar het is vervelend als je kledingstukken ‘even’ snel wilt pakken. Voor elk kledingstuk die je wilt pakken moet de zak open en zul je hem ook weer helemaal opnieuw vacuüm moeten maken, iets wat bij het oprollen van je kleding niet voorkomt. In onderstaande video is te zien hoe je het beste je kleding op kunt rollen, stop daarna je kleding in een grote packing cube of los in je tas.

De vuistregel voor zware dingen inpakken is om deze tegen je rug in het midden van je tas te doen, zo voorkom je rugpijn tijdens het dragen van je backpack. Om de zware spullen heen kun je je backpack indelen hoe jij dat wilt, denk echter wel over de volgorde na. Het is handig om vaak gebruikte spullen binnen handbereik te hebben en die sweater voor nood ver weg te stoppen. Zelf vind ik het ook fijn om een packing cube of een bepaalde ruimte vrij te maken voor de vieze was, zo liggen ze niet tussen je schone kleding en weet je precies wanneer het tijd is om een wasje te draaien.

Nu je je backpack ingepakt hebt is het tijd om op reis te gaan! Mocht je nog geen backpack hebben kan je hier even kijken.