Stedentrip! Wat doe ik nou in mijn koffer?

Elke keer als ik op stedentrip ga, vraag ik me weer af wat ik mee moet nemen. En als ik eerlijk ben, de eerste keer dat ik dat deed, was lastiger dan de laatste keer.

De eerste keer ging ik vier dagen naar Berlijn. Met alle moed pakte ik mijn koffer in met zo veel kleding dat ik haast twee weken op vakantie zou kunnen. Terugkomend van Berlijn ging ik eens kijken naar wat ik eigenlijk allemaal thuis had kunnen laten. Dat was toch een flinke lijst.

En nu ter vergelijking: twee weken terug ben ik naar Dublin geweest. Ik had een handbagagekoffer mee met kleding voor vier dagen. Toen ik thuiskwam kreeg ik de wasmand nog niet eens halfvol. Dus, wat neem ik voortaan mee op stedentrip?

Belangrijk op een stedentrip

Het belangrijkste: vergeet je paspoort, pinpas en je zorgpas niet. ik ben ooit mijn paspoort vergeten op een stedentrip naar Antwerpen, gelukkig ben ik toen met de auto gegaan. Daarna ben ik ook nooit meer vergeten de belangrijke pasjes mee te nemen.

Handbagagekoffer

Ook is een handbagagekoffer (of -tas) erg handig, waarom? Uit eigen ervaring kan ik de voordelen van een handbagagekoffer opnoemen. Je kan de koffer mee in het vliegtuig nemen aangezien de koffer niet groot is. Dat betekent dat je ook geen extra kosten hoeft te betalen voor ruimbagage. Jee hoeft ook niet te wachten bij de kofferband als je het vliegtuig uitstapt.

Kleding

Met een stedentrip ben je meestal maar drie of vier dagen weg. Een grote koffer is dus echt niet nodig aangezien je niet veel kleding mee hoeft te nemen. Voor vier dagen zijn drie broeken en drie truien/shirts echt wel voldoende. Neem wel voor de zekerheid een extra paar goede wandel- of sportschoenen mee. Ohja, vergeet je schone ondergoed en sokken niet.

Toilettas

In je toilettas neem je maar een paar dingen mee: een tandenborstel, tandpasta, en shampoo is ook erg handig. Verder verschilt het nog voor een man of een vrouw. Als vrouw neem je make-up mee en als man natuurlijk gel.

Overig

Wat ik zelf altijd nog meeneem, is een oplader voor de mobiel en een laptop. Een laptop? Ja, overal hebben ze WiFi tegenwoordig, dus vast ook in je hotel of appartement waar je verblijft. Als je nog niet alles geboekt hebt, dan kun je nog altijd even laptop erbij pakken en kijken wat er nog meer in de stad te doen is.

Dit zijn voor mij altijd de belangrijke dingen om mee te nemen op een stedentrip, kijk nog eens naar de onderstaande checklist voor een snel overzicht. Ik hoop dat jij je volgende stedentrip deze lijst erbij pakt om je (handbagage)koffer vol te krijgen. Laat mij weten wat jij belangrijk vindt om mee te nemen op een stedentrip door onder deze blog te reageren!

Checklist (paklijst):

  • Paspoort/Pinpas/Zorgpas
  • 2/3 broeken
  • 2/3 truien/shirts
  • Onderbroeken
  • Sokken
  • Toilettas (tandpasta, tandenborstel, shampoo)
  • Oplader mobiel
  • (Eventueel) laptop