Make-up inpakken: do’s en don’ts

Voor veel dames onmisbaar op vakantie: make-up. De een neemt het liefst een hele koffer mee en de ander houdt het liever bij een paar items. Tijdens het inpakken vult zo’n toilettas zich al snel, en dan besef je dat je ook nog je haar producten in diezelfde toilettas wilde meenemen! Hieronder een aantal do’s en don’t wat betreft make-up en toiletartikelen inpakken en meenemen op vakantie.

Handbagage

Bij korte trips kiezen veel mensen ervoor om zonder ruimbagage te reizen. Dit is prima te doen, vooral bij citytrips. Maar hoe zit het ook alweer? Welke make-up mag je wel en niet meenemen in je handbagage?

Dit mag wel in je handbagage:

  • Alle niet-vloeibare make-up mag sowieso in je handbagage. Hieronder vallen: poeders (oogschaduw, blush, etc), potloden.
  • Medicijnen. Neem deze wel mee in de originele verpakking en neem het recept mee.
  • Vloeistoffen en gels in een afsluitbare zak van maximaal één liter.

Dit mag niet in je handbagage:

  • Scherpe voorwerpen zoals een nagelschaar, nagelvijl, puntkam of een open scheermes. Kijk hier voor meer informatie over welke scherpe voorwerpen wel en niet mogen.
  • Vloeistoffen, sprays en gels in verpakkingen groter dan 100ml.

De hersluitbare zak mag maximaal 20 x 20 centimeter zijn en hij moet transparant zijn. Hiervoor zijn ziploc zakjes zeer geschikt. Deze kan je op het vliegveld halen, maar nog handiger is om deze van te voren bij een drogist of supermarkt te kopen zodat je je er niet meer druk over hoeft te maken op het vliegveld. Let op: een zak van 2 liter voor de helft vullen wordt niet goed gerekend. Hetzelfde geldt voor vloeistoffen: je mag flesjes van 100ml meenemen in het vliegtuig, maar een grote verpakking met een klein restje erin telt niet. Deze wordt weggegooid tijdens de controle, dus houd hier rekening mee en gebruik kleine reisflesjes voor in je handbagage. Grote verpakkingen en vloeistoffen mogen wel in je ruimbagage.

Vloeistoffen en gels

Onder vloeistoffen vallen alle vloeibare producten. Bijvoorbeeld je make-up remover, nagellak, shampoo en lenzenvloeistof. In principe valt alles wat smeerbaar is onder een gel. Mascara, tandpasta, crème, creamy oogschaduw, lipstick en lippenbalsem vallen hier dus onder. Echter verschilt het per land en luchtvaartmaatschappij hoe streng ze hier op zijn. De ene luchthaven heeft geen problemen met lippenbalsem, maar soms wordt er wel moeilijk over gedaan. Daarom kan je het beste deze producten allemaal in de afsluitbare zak doen voor de zekerheid. Zo kom je het snelste de controle door en hoef je niet onderin je tas te graven naar die ene lipstick.

Ruimbagage

In je ruimbagage mag je alle cosmetica meenemen. Als je dus een koffer incheckt hoef je je niet zo druk te maken over wat je allemaal meeneemt, maar wel over hoe je het meeneemt! Je wil natuurlijk niet dat je make-up kapot gaat.

  • Pak je toilettas in het midden van je koffer en bouw hem klem tussen een stapel kleren of andere zachte items. Deze werken als schokdemper en zo breken je poeders (hopelijk) niet.
  • Doe altijd een zakje om je vloeibare producten. Je koffer legt vaak een hele reis af na afgifte, en dit kan nog wel eens een lekkage veroorzaken. Niks is vervelender dan je vakantie beginnen met een vieze koffer!
  • Ook als je met ruimbagage reist is het handig om je grote verpakkingen over te doen in kleine bakjes, dit scheelt nogal in de ruimte. Lenzendoosjes of lege Vaseline doosjes zijn super handig om kleine hoeveelheden crème of foundation in mee te nemen, maar je kan ook kiezen voor een setje met reisflesjes.