Koffer sealen? Dit zijn de redenen waarom!

Op reis gaan zonder zorgen, wie wil dat nou niet? Een reis zonder gedoe, vertragingen en al je spullen die heel aankomen op bestemming. Om je spullen heel aan te laten komen op je bestemming is niet alleen een goede koffer nodig, het sealen van je koffer kan ook helpen. Een dun laagje plastic om je koffer lijkt onschuldig maar het tegendeel is waar, ga jij binnenkort ook met een gerust gevoel op vakantie?

Waarom mijn koffer sealen?

Koffer Sealen

Een dun laagje plastic om je koffer is belangrijk voor een aantal redenen. Een koffer zonder of niet meer goed werkend slot wordt door de sealing dichtgehouden en voorkomt dat de koffer openbarst. Alhoewel de sealing voor een veiligere koffer zorgt raad ik nooit aan om te reizen met een koffer zonder of niet goed werkend slot! Koffers zijn ook gevoelig voor krassen en deuken die tijdens je reis kunnen ontstaan. Een laagje plastic voorkomt dit.

Ook tegen diefstal kan het sealen van je koffer een meerwaarde hebben. Op YouTube zijn meerdere filmpjes te vinden over hoe je een gesloten koffer gemakkelijk open kunt maken, dieven maken hier gebruik van en kunnen spullen uit je koffer halen zonder dat jij hier iets van merkt. Op een druk luchthaven moet een dief echter snel handelen, een koffer met een plastic laagje er omheen is dan een stuk minder aantrekkelijk om ‘even te openen’.

“Om diefstal te voorkomen raad ik te allen tijde aan om waardevolle spullen in je handbagage te stoppen, deze houd je bij je en heb je dus meer zicht op!”

Het ongemerkt openen van een koffer wordt niet alleen gebruikt voor diefstal, ook voor drugssmokkel worden deze praktijken gebruikt. Mocht de sealing open zijn geweest tijdens je reis is dit gemakkelijk te zien met het ophalen van je koffer. Als een koffer door de douane is geweest wordt hier een sticker op geplakt. Is dit niet het geval? Ga dan direct naar de beveiliging, zeg dat er iemand in je koffer is geweest en dat je niet instaat voor wat men kan aantreffen in je koffer.

Waar kan ik mijn koffer sealen?

Een koffer sealen kun je thuis zelf doen of op het vliegveld. Mocht je van plan zijn om een paar euro te besparen kun je thuis met een rol vershoudfolie en een paar handen al gauw je eigen koffer sealen. Wikkel een paar lagen van dit folie rondom je koffer (vermijd je wielen en handvat, zo kun je je koffer niet meer gemakkelijk meenemen) en je koffer is beter beschermd.

Op het laatste moment je koffer laten sealen? Vaak is er op het vliegveld ook een mogelijkheid om je koffer te voorzien van een plastic laagje. Op Schiphol in vertrekhal 3 kun je bijvoorbeeld bij Seal & Go je koffer vanaf €12,- laten sealen. Ook is er een mogelijkheid om bubble wrap om je koffer te laten maken, op deze manier weet je zeker dat je koffer onbeschadigd op locatie aankomt. Kosten? €20,-.

Kofferhoes kopen of koffer sealen?

Samsonite Lycra L

Naast het sealen van je koffer is een kofferhoes aanschaffen ook een optie die je kunt overwegen voor een beter beschermde koffer. Een kofferhoes is een beschermende hoes gemaakt van flexibele stoffen die gemakkelijk om een koffer getrokken kan worden. Een kofferhoes beschermt je tegen de krassen en stoten en is gemakkelijk te herkennen op de bagageband.

Bekijk hier alle kofferhoezen

Author:
WelkeKoffer.nl heeft een eigen onafhankelijke koffer specialist genaamd Fabian. Hij helpt je bij de keuze voor een bepaalde koffer en beantwoordt tevens alle vragen die er kunnen opspelen bij de aankoop van een koffer. Zijn kennis, affiniteit en ervaring heeft hij opgedaan door al sinds 2012 met de ‘koffer’ bezig te zijn. Daarbij is veel testen, artikelen schrijven, onderzoeken en nog veel meer essentieel om deze specialiteit te waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanbiedingen op koffers en reistassen. Welke Koffer ga jij in de sale scoren? Bekijk aanbiedingen