Hoe weeg je een koffer?

>Het blijft toch een ding, rekening houden met alle regels omtrent (handbagage) koffers. Het komt (helaas) nog vaak voor dat reizigers op het vliegveld aankomen en bij moeten betalen voor hun koffer. Zwetend voor de balie staan, hopend dat je binnen de regels blijft om te voorkomen dat je bij moet betalen of dingen uit je bagage moet halen. Om dat laatste te voorkomen is het aan te raden om een koffer voor je reis op de juiste manier te wegen, in deze blog geef ik je daarom tips hoe je het beste je koffer kunt wegen!

Op vliegvelden wegen ze een koffer vanaf 0, zowel het gewicht van de koffer zelf als de inhoud van de koffer wordt dus meegenomen met het gewicht. Een lichtgewicht koffer is dus zeker aan te raden.

1. Koffer weger

De beste manier om je koffer te wegen is door het gebruik maken van een koffer weger. Dit apparaatje is er speciaal voor gemaakt om jouw koffer op de kilo precies te wegen. Door je bagage aan het stevige handvat te hangen kun je digitaal aflezen hoeveel je koffer precies weegt. Het apparaat weegt koffers tot 50kg en kan op 0,01KG nauwkeurig je bagage meten. Niet alleen is dit apparaat handig vóór je op vakantie gaat, met alle souvenirs en aandenken van je reis is het ook handig om dit apparaatje in te zetten voor je begint aan je terugreis, je wilt immers niet dat je na je toffe vakantie bij moet gaan betalen om je koffer weer mee naar huis te nemen! Het apparaatje zelf is compact en weegt slechts 129g.
Koffer Weger

2. Weegschaal

Het klinkt misschien heel voor de hand liggend maar dit is hoe je ook op een makkelijke manier je bagage kunt wegen. Al hoewel dit niet even accuraat is en het misschien een klus voor twee is geeft het je misschien wél de zekerheid die je nodig hebt. Om het beste je koffer te wegen kun je het volgende stappen volgen:

  • Ga zelf op de weegschaal staan en onthoud je gewicht
  • Pak je koffer en houd deze in je handen vast
  • Ga opnieuw op de weegschaal staan en lees het gewicht af
  • Bereken het verschil en je weet het aantal kilo’s

Hou met een personenweegschaal rekening met een eventuele afwijking! Deze manier van wegen geeft slechts een indicatie en ontbreekt precisie.

Heb je geen weegschaal tot je beschikking, is het te laat om een koffer weger aan te schaffen en twijfel je of je koffer te zwaar is? Kijk eens in je koffer en haal er dingen uit die onnodig zijn, voorkomen is beter
dan bijbetalen!