Tips voor het inpakken van je koffer

Heb je ook al zo’n zin in de gezellige december-maand? De kerstvakantie staar alweer voor de deur en dit betekent voor veel Nederlanders een actieve citytrip of een weekje naar de zon. Wanneer je op reis gaat ontkom je er niet aan: De koffers komen achter het schot vandaan en moeten ingepakt worden. Maar hoe pak je een koffer nou zo efficient mogelijk in? WelkeKoffer geeft je 10 tips om de ruimte van je koffer maximaal te benutten!

1. Maak een inpaklijst
Het is heel handig om een lijstje met spullen die je wilt meenemen te maken voordat je begint met het inpakken van je koffer. Door een lijstje te maken hou je een goed overzicht op wat je allemaal meeneemt en neem je dus niet te veel of te weinig spullen mee! Bovendien kom je er op deze manier ook snel achter of je iets vergeten bent. Heb je bijvoorbeeld gedacht aan je opladers? En heb je je zonnebril wel ingepakt? Een inpaklijst maken dus!

16555267410_dd27a7357f_z2. Neem niet te veel mee
Het is tijdens het inpakken van je koffer belangrijk dat je streng bent voor jezelf. Heb je dat die ene broek echt nodig, of ga je die toch nooit aan doen als je eenmaal op de plaats van bestemming bent. Wanneer je te veel meeneemt heb je op vakantie last van een overvolle koffer. Dit is natuurlijk nooit fijn en heel onhandig! Probeer het aantal kledingstukken dat je meeneemt af te stemmen op het weer en het aantal dagen dat je weggaat. Dit resulteert in een lichtere, nettere koffer en bespaart je bovendien heel wat moeite!

3. Handdoeken
Grote badlakens nemen veel ruimte in tijdens het inpakken van je koffer. Hoe slim je ze ook denkt op te vouwen of rollen, er gaat altijd veel ruimte verloren. Het is daarom handig om goed na te gaan of er in het hotel waar je verblijft geen handdoeken aanwezig zijn. Dit is tegenwoordig namelijk meestal wel het geval!

4. Meest gebruikt = bovenop
Leg de spullen die je het meest gebruik bovenop je andere bagage. Zo is het erg handig om je toilettas boven op de rest van je spullen te leggen, zodat je hier na aankomst indien nodig makkelijk bij kan zonder eerst je hele tas te moeten doorzoeken. Dit geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld je lenzen of een lekkere reep chocolade.

5. SchoenenKoffer inpakken schoenen
Schoenen slokken de ruimte in je koffer snel op. Ga daarom goed na wat je tijdens je vakantie van plan bent te gaan doen en bepaal op basis hiervan welke en hoeveel schoenen je mee moet nemen! Meestal zijn 3 paar schoenen echt voldoende. Denk dan aan een paar wandelschoenen, je slippers en een paar comfortable sneakers. Daarnaast kan je je schoenen ook volstoppen met sokken en onderbroeken, wat weer extra ruimte bespaart in je koffer!

6. Zware kleding
Wanneer je op citytrip gaat in de kerstvakantie, is het aannemelijk dat je warme kleding meeneemt. het nadeel van warme kleding is dat dit vaak zwarekleding is en erg veel ruimte inneemt in je koffer. Zorg daarom dat je al een deel van deze kleding aan doet in het vliegtuig of de auto. Dit bespaart ruimte in je koffer en je zult het daarnaast niet koud hebben tijdens je reis!

7. BoekenKoffer inpakken boeken
Mensen houden van lezen en om te lezen heb je, juist ja, boeken nodig. Boeken zijn meestal niet het meest flexibel en nemen daardoor veel ruimte in in je koffer. Daarnaast zorgt dit ook nodig eens voor extra gewicht. Erg onhandig dus. Je wilt natuurlijk wel een goed boek kunnen lezen tijdens je vakantie. Een goed alternatief voor het klassieke boek is de E-reader. Dit apparaat beschikt over een speciaal aangepast scherm zodat je ook in de zon of in bed kan lezen! Het leest werkelijk net als een echt boek en scheelt enorm in ruimte en gewicht! Mocht je toch boeken willen meenemen, doe deze dan onderop. je hebt ze pas later nodig!

8. Telefoonopladers en andere elektrische apparaten.
Opladers en stekkers zijn van die dingen die je altijd mee moet hebben. Vaak slingeren ze door je hele koffer heen en dat is niet handig. Probeer je laders daarom weg te stoppen achter een zijvak of pak ze in langs de randen van je koffer. Op deze plekken blijven ze goed op hun plek, waardoor je niet telkens hoeft te zoeken!

9. Kleding oprollen
Deze tip gaat je zo veel ruimte besparen in je koffer, dat je misschien wel twee extra boeken mee kan nemen! Door je kleding op te rollen, past der veel mee in je koffer. Bijkomend voordeel is dat je kleding onderweg niet kreukt. Een win win situatie dus. Probeer het maar!

10. Gebruik een voorbeeld
Je kan je tas ook inpakken aan de hand van een handig voorbeeld. Hier zijn op Youtube genoeg video’s over te vinden. Pak jij net zo makkelijk in als als deze man?

Ingepakt? Wegwezen maar!
Zo, nu past er al heel wat meer in je koffer. Dat scheelt. Mochten al je spullen ondanks alle tips nog steeds niet passen? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe koffer. Denk bijvoorbeeld aan een Samsonite, een Delsey of een American Tourister.

WelkeKoffer wenst je alvast een goede reis!