De beste koffer voor de beste prijs

Het klinkt veel mensen bekend in de oren: Je houdt de grote schoonmaak en komt erachter dat je oude koffers die je al jaren meeneemt de wereld over nu echt aan vervanging toe zijn. Je gaat opzoek naar mooie koffer, die als het even kan niet te veel kost. Het kopen van een nieuwe koffer is nooit een makkelijke opgave. Kofferland kent een gigantisch aanbod van verschillende typen en formaten koffers. Vaak verschillen al deze koffers ook nog eens in prijs. WelkeKoffer heeft aan de hand van een aantal  belangrijke kenmerken een selectie gemaakt van de vijf beste koffers van dit moment. Zo kan je aankomend jaar met een gerust hart op een welverdiende vakantie!

De vergelijking

Wat is nou de beste koffer? Er zijn een vijftal factoren die de kwaliteit van een koffer bepalen, namelijk stevigheid, functionaliteit, gewicht, veiligheid en prijs. We leggen de vijf populairste koffers van dit moment naast elkaar om te kijken welke als beste uit de bus komt.

1. Delsey Air

De nieuwe koffer uit de Air serie van Delsey is een ware topper. Met een gewicht van slechts 3 kg is de Air een zeer lichte koffer en hierdoor makkelijk mee te nemen. Dit komt de functionaliteit van de koffer ook ten goede. Deze koffer is gemaakt van Polycarbonaat, wat de koffer bijzonder sterk maakt en is bovendien voorzien van een modern TSA-slot. Met een verkoopprijs van €259,- krijg je zeker waar voor je geld.

Kenmerk Cijfer
Stevigheid 8
Functionaliteit 7
Gewicht 10
Veiligheid 9
Gemiddeld 8,5
2. American Tourister Bon Air

De Bon Air Spinner van American Tourister is een unieke koffer in zijn soort. Met een gewicht van 4,2 kg is dit niet de lichtste koffer, maar doordat het model aan de afmetingen voor handbagage voldoet, mag deze met met mee in hde cabine van het vliegtuig. Dit is erg handig. De koffer is daarnaast erg sterk en verassend betaalbaar. Door het TSA-slot staat de Bon Air daarnaast garant voor een veilge reis. Voor slechts €116,- is ‘ie van jou!

Kenmerk Cijfer
Stevigheid 8
Functionaliteit 8
Gewicht 7
Veiligheid 8
Gemiddeld 7,8
3. Samsonite Cosmolite

De Cosmomlite serie van Samsonite is een van de sterkste koffers op de koffermarkt. Dankzij de unieke Curve technologie is de koffer zowel sterker als lichter geworden en weeg nog maar 1,8 kg. Daarnaast past er verassend veel bagage in deze koffer en mag ook deze koffer mee de cabine in. TSA-slot is inclusief. Voor €339.- is deze zien-en-gezien worden koffer van jou. Zeker weten dat je nooit meer anders wil!

Kenmerk Cijfer
Stevigheid 10
Functionaliteit 9
Gewicht 10
Veiligheid 8
Gemiddeld 9,3
4. Samsonite Aeris

De Samsonite Aeris is de ideale koffer voor op reis. Met een gewicht van 4,8 kilogram is deze koffer niet de lichtste, maar er past enorm veel bagage in. Dit is erg handig voor in de zomervakantie of een verre reis! Doordat de Aeris gemaakt is van Polypropyleen is deze bovendien bijzonder sterk en bestendig tegen vallen en stoten. In combinatie met het ingeboude TSA-slot is dit een must have. Je koopt de Samsonite Aeris al voor €139.-!

Kenmerk Cijfer
Stevigheid 10
Functionaliteit 9
Gewicht 8
Veiligheid 8
Gemiddeld 8,9
5. Samsonite X’Blade

De X’Blade staat bekend als een van de topmodellen van Samsonite. Deze bagagelijn is werkelijk allesomvattend. Met een gewicht van maar 3,3 kg en een inhoud van maarliefst 69 liter is deze koffer ideaal voor iedereen die makkelijk vele bagage wil meenemen. Deze koffer is gemaakt van een sterk Polyester, waardoor de X’Blade wendbaar wordt. Met het bijgevoegde TSA-slot ben je daarnaast verzekerd van een veilige reis. De X’Blade is te koop voor een mooie €225,-
De beste prijs

Kenmerk Cijfer
Stevigheid 7
Functionaliteit 9
Gewicht 8
Veiligheid 8
Gemiddeld 8

En de winnaar is…

Aan de hand van bovenstaande vergelijkingen kunnen we concluderen dat op basis van kwaliteit de Samsonite Cosmolite met een 9,3 als beste uit de bus komt. De Samsonite Aeris komt met een 8,9 op de tweede plaats, maar is een stuk goedkoper. Na alle scores te hebben vergeleken met de prijs, komen we tot onderstaande uitslag:

Rang Koffer
1. Samsonite Aeris
2. Delsey Air
3. AT Bon Air
4. Samsonite Cosmolite
5. Samsonite X’Blade