Hoe kies je de juiste koffer of rugtas voor een lange reis?

Je hebt meer dan genoeg reisinformatie verzameld, je hebt een keuze voor een vakantiebestemming gemaakt en vervolgens je vliegticket geboekt. Kortom, het is officieel: jij gaat een lange reis maken! Maar nu breekt het échte voorbereiden aan. Je moet vaccinaties regelen, misschien zelfs meerdere visa aanvragen en nog belangrijker: een goede koffer of rugtas uitkiezen.

Als je lang op reis gaat, kun je niet veel bagage mee nemen. Je wilt immers niet voor een half jaar al je kleren mee moeten slepen. Het kiezen van de juiste bagage en daarmee de juiste koffer of rugtas is dan ook een uitdaging. Een uitdaging waarmee wij je gaan helpen, want in dit artikel geven we je een aantal handige tips die je kunnen helpen bij het uitkiezen van de juiste koffer of tas voor een backpackreis.

1.     Niet meer dan 23kg bagage

Bij de meeste vliegmaatschappijen mag je niet meer dan 23kg mee nemen als je een koffer incheckt. Een hele grote koffer meenemen of een reusachtige backpack heeft dus niet veel zin. Uiteindelijk zal je je toch aan die 23 kg moeten houden en je gaat daar het minst snel overheen als je een niet al te grote koffer kiest.

2.     Naar wat voor land ga je?

Het land waar je heen gaat is ook bepalend voor de koffer of rugtas die je het beste mee kunt nemen. In toeristische of rijkere gebieden kun je namelijk gemakkelijk een koffer mee nemen. Bovendien is een koffer vaak prettiger voor jezelf, een koffer hoef je immers niet te tillen omdat er veelal wieltjes onder zitten. Dit in tegenstelling tot een backpack die echt op je rug moet. Toch is een backpack in armere landen wel degelijk handig, daar is vaak minder vervoer en met een backpack ben je vaak wendbaarder dan met een koffer.

3.     Wat ga je doen tijdens je reis?

Ga je veel actieve dingen doen of moet je vaak van de ene plek naar de andere? Dan is het aan te raden om voor een backpack te kiezen. Ga je wel ‘backpacken’, maar is jouw vakantiebestemming bijvoorbeeld een toeristisch Aziatisch land als Thailand, Vietnam of Maleisië? Dan kun je eigenlijk beter een koffer mee nemen. Dit geldt ook voor landen als Australië of Amerika. Een backpack is in deze landen niet per se nodig.