Duurzame bagage: droom of realiteit?

Je hoort het steeds vaker: duurzaamheid en zorgen voor onze aarde wordt steeds belangrijker. Helaas is reizen, met name via vliegtuig, nogal taxerend op Moeder Natuur. Het verminderen van de negatieve effecten van ons reisgedrag is dus een nobel streven; we kijken hoe duurzame bagage hier aan kan bijdragen!

Bagage en duurzaamheid?

Op een eerste blik zien we bij de grote bagagefabrikanten nog vrij weinig pogingen om echt milieubewuste producten te verkopen.  Consumenten zijn vaak sceptisch en met goede reden. Zogenaamde ‘greenwashing’ praktijken waarbij bedrijven zich groen verkopen maar dat niet zijn komen nog te vaak voor. Toch is alles zo slecht nog niet…

Groene koffers

Hoewel het idee nog niet echt mainstream is aangeslagen zijn er zeker al wel ‘groene’ koffers. Zulke koffers zijn nog vrij niche, maar ze zijn al veelbelovend voor de toekomst.  De Amerikaanse fabrikant Heys heeft bijvoorbeeld collecties van 100% gerecyclede bagageartikelen. Zo bestaat een kofferset uit maar liefst 185 gerecyclede waterflesjes en een toilettas uit 6 flesjes.

Bewustzijn

Door mensen bewust te maken van het aantal gerecycled materiaal er in één koffer of tas gaat, hoopt men het perspectief van de consument te veranderen naar eco-vriendelijke houding en bieden ze de optie aan voor een 100% duurzaam geproduceerde koffer. Het blijken ook kwalitatief goede koffers te zijn en ze zien er tevens erg modieus uit, wat je misschien niet zou denken van koffers gemaakt van plastic flesjes. We hopen dat deze trend verder oppakt en we in de toekomst nog meer zulke goede ontwikkelingen zullen zien!