De slechtste vliegmaatschappij ter wereld

Tja…in de meeste van onze blogs neigen we naar de positieve kant van het spectrum en noemen we vooral de beste eigenschappen van iets. Daarom kijken we voor de verandering deze keer eens naar het andere uiteinde!

De slechtste vliegmaatschappij ter wereld

Waarschijnlijk kun je zelf al wel wat gokjes wagen met betrekking tot wat je denkt dat de slechtste vliegmaatschappij ter wereld zal zijn. Toch denken we dat je deze niet zomaar raadt. De slechtste vliegmaatschappij ter wereld is namelijk niet een super goedkope maatschappij uit het Midden-Oosten, of eentje die echt veel in het nieuws is geweest (in ieder geval, niet de vliegmaatschappij zelf!). Het gaat namelijk om Air Koryo, de nationale vliegmaatschappij van Noord-Korea.

Air Koryo

Air Koryo is de enige vliegmaatschappij die volgens Skytrax, de authoriteit op vlieg-gerelateerde beoordelingen, zichzelf een 1-ster maatschappij mag noemen.Redenen? Wat dacht je van propaganda kranten en het feit dat je alleen naar muziek kunt luisteren die goedgekeurd is door het Noord-Koreaanse regime. Het eten ziet er nou ook niet bepaald smakelijk uit (zie afbeelding). Het ergste is nog dat de hamburger in kwestie koud werd geserveerd, naar verluid is de magnetron enkel voor eersteklas reizigers.

Een hamburger koud geserveerd op een vlucht met Air Koryo

Vloot en vluchten

Air Koryo kwam je waarschijnlijk niet bekend voor, en dat is ook wel logisch aangezien ze nu zo’n 8 jaar zijn verbannen om te vliegen in Europees luchtgebied. Ze voldoen dan ook niet bepaald aan de veiligheidsvoorschriften. De vloot bestaat uit 23 vliegtuigen, het zijn echter vliegtuigen die stammen uit het Sovjettijdperk, ook al willen ze die nu vervangen. Air Koryo vliegt met name binnen Azië en heeft ook vluchten naar Rusland.