2x Samsonite Review – Spark Blue & Duosphere Black

Het is weer hoog tijd voor een nieuw kofferreview. Dit keer van twee dames* die net uitgerust terugkwamen van een vierdaagse trip met een luxe cruiseschip. Wij spraken ze aan en ze vertelden enthousiast over hun reis naar Duitsland. Gelukkig deelden ze ook hun mening over hun prachtige koffers met Fabian de kofferspecialist!

*In verband met hun privacy worden er geen namen genoemd.

Eigenschappen

Kofferreview

Op de foto zie je twee koffers, namelijk links de blauwe Samsonite Spark Spinner en rechts de zwarte Samsonite Duosphere Spinner. In werkelijkheid zijn het iets oudere versies, maar deze zijn niet meer verkrijgbaar. De genoemden zijn nieuwer en komen goed overeen. Het zijn beide koffers van Samsonite, een merk dat Fabian niet voor niets beoordeelt met 9. De dames zijn het met elkaar eens: ”het zijn ideale koffers voor een reis van een week of een paar dagen. Ze beschikken beide over veel opbergruimte, zodat je geen spullen thuis hoeft te laten.”

De linkse koffer op de foto heeft geen twee wieltjes, dat is wat onhandig. De koffer is niet voor niets een oudere versie: Samsonite heeft dat inmiddels verbeterd, want deze koffer heeft nu wel vier wielen! De rechtse koffer heeft op de foto ook vier wielen, ”wat echt heel fijn is”. ”Hij rolt goed en dat is iets wat ik bij veel koffers mis.”

Hij rolt goed en dat is iets wat ik bij veel koffers mis

Het zijn beide zachte koffers, met een gewicht van drie kilo en en inhoud van ongeveer tachtig liter.

Kofferreview

In de omgang

De koffers kunnen veel hebben. Je kunt de hendel soepel inschuiven, ze kunnen tegen een stootje en zijn handig in gebruik met dank aan de vele vakjes en ritsen. Beide koffers hebben al veel van de wereld gezien en kunnen na vandaag een reis naar Duitsland ook afstrepen.

Prijs/kwaliteit

De dames zijn tevreden over de prijs/kwaliteit-verhouding. Het zijn redelijk betaalbare koffers en je krijgt er een stevige, kwalitatief goede koffer voor terug. Er zit op allebei de koffers vijf jaar garantie, maar dat denken de dames niet nodig te hebben. De koffers zijn al vier jaar in hun bezit en er zijn geen vervelende mankementen naar voren gekomen.

Eindconclusie: kopen of niet?

Op de vraag: raden jullie de koffers aan? waren de dames heel duidelijk. ”Ik zou mijn koffer zeker aanraden. Hij is gewoon goed. Zo simpel is het!” En daarmee was ons interview voorbij.

Het zijn gewoon goede koffers. Zo simpel is het!

Je kunt de linkse koffer hier bekijken en de rechtse koffer hier.

Laat zeker weten wat jouw favoriete koffer is of lees de andere reviews als je er nog niet helemaal over uit bent!