Backpack kopen

Als je een lange (rond)reis gaat maken, dan is een backpack kopen een afweging die je moet gaan maken. Uit onderzoek in 2016 van Dik.nl blijkt dat meer dan een kwart van de jongeren (22-30) langer dan een maand op rondreis is geweest. Volgens het CBS (2018) zijn er 2.000.000 jongeren in Nederland, dat betekent dat 500.000 jongeren zijn gaan backpacken.

Ben jij ook van plan om van die 25% deel uit te maken en besluit je dus om voor het eerst te backpacken? Of heb je al ooit zo’n adembenemende reis gemaakt en wil je dit nog een keer doen?

WelkeKoffer.nl geeft jou advies over wat jij voor een backpack nodig hebt. Waarom zou je namelijk een nieuwe backpack kopen als je nog een keer op reis gaat? Of wat voor een backpack moet je gaan kopen als je voor het eerst op reis gaat? Wij zetten alle mogelijkheden voor jou op een rijtje, zodat jij jouw beste backpack kan uitkiezen!

De keuze van je backpack

Het aantal liters is een belangrijke keuze die je moet maken als jij op reis gaat. Bij het kopen van je backpack zijn er een aantal vragen die jij jezelf moet afvragen:

 • Hoe lang ga ik backpacken?
  Als je lang gaat backpacken, is het handig als je een grotere backpack koopt.
 • Ga ik naar een warm of koud gebied?
  Met een grote, zware backpack ben je waarschijnlijk flink aan het zweten in een warm land.
 • Hoe groot ben ik?
  Des te groter je bent, hoe groter de backpack.
 • Hoe ga ik overnachten?
  Als ik ga kamperen heb ik meer spullen nodig om mee te nemen, dus dan koop ik een grotere backpack.

Al die vragen samen kunnen de keuze voor een backpack kopen lastig maken. Backpacks komen in allerlei soorten en maten, in de ene backpack passen heel veel spullen, de andere backpack is kleiner en daar passen minder spullen in. Daarom heeft WelkeKoffer.nl voor jou een overzicht gemaakt wat voor grootte jouw backpack moet zijn.

Belangrijk voor je keuze

Naast het bovenstaande overzicht, zal je in ieder geval rekening moeten houden met de volgende aspecten als je een backpack koopt:

Kwaliteit van de backpack

Ben je van plan een backpack te kopen, dan ben je waarschijnlijk ook van plan om deze niet één keer, maar meerdere keren te gebruiken. Maak je toch maar één reis? Waarom zou je hier dan überhaupt je geld aan uitgeven in plaats van een backpack bij iemand te lenen? Bekijk het eens zo, als je die €150,- tot €250,- bespaart, dan kun je dat geld weer uitgeven als je aan het backpacken bent. Wil je gegarandeerd een kwalitatieve backpack? Scroll dan even naar beneden op deze pagina om de verschillende merken te bekijken (dit zijn de merken met backpacks van goede kwaliteit). Een kwalitatieve backpack heb je voor ongeveer €150,- of hoger. Het is misschien wat duurder, maar je kan toch wel een aantal centjes missen als je gaat backpacken?

Droge kleren

Blijkt het niet zo goed weer op je backpackreis te zijn? Zorg dan dat je in ieder geval een waterafstotende backpack hebt. Ook kun je de keuze maken om een waterbestendige backpack te kopen. Wil je geen waterafstotende/-bestendige backpack of vind je een andere backpack mooier? Bestel dan een regenhoes voor je backpack!

Veiligheid

Natuurlijk wil je geen spullen kwijtraken, ga je in de Verenigde Staten backpacken? Dan heb je in ieder geval een TSA-slot nodig. Het is dus ook handig om zo’n slotje te kopen. Hou er ook rekening mee dat je backpack twee ritsen heeft, zodat je een slotje er aan vast kan maken. Zo kan niemand in je backpack komen!

Handigheid

Er zijn veel backpacks die alleen aan de bovenkant open kunnen. Ook zijn er backpacks die aan de voorkant open kunnen, zodat je niet helemaal in de tas hoeft te zoeken. Veel backpacks hebben ook verschillende vakken zodat je je spullen georganiseerd op kan bergen.

Backpack collecties

En verder is er nog veel meer keuze tussen verschillende backpacks. Kijk in ieder geval even naar links bij de website waar je een backpack koopt, want je kan nog tussen verschillende filters kiezen zodat jij de backpack krijgt die bij jou past!