Met deze tips verveel jij je geen moment tijdens je reis

Onderweg op vakantie moet je soms lang wachten. Je moet soms ruim van tevoren inchecken of je hebt een lange zit in de auto. Hierdoor kan de verveling toeslaan. Om de sfeer en gemoederen onderweg goed te houden, is het fijn als iedereen iets te doen heeft. Wij hebben een lijstje gemaakt met dingen die jij kan doen onderweg, zodat jij je lekker kan vermaken en niet hoeft te vervelen!

Tip 1 | Spelletjes op je telefoon

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze mobiele telefoon. Overal waar je even moet wachten zien mensen de kans zich even te vermaken met hun telefoon. Of je nu op de trein staat te wachten of op een vliegtuig, de smartphone wordt gecheckt. Een logische keuze voor ons om dit middel op één te zetten, maar je moet ook met dingen rekening houden. In vliegtuigen heb je vaak geen internet, wees daarom voorbereid en download een spelletje van tevoren. Onze favorieten zijn:

1. BlockuDoku
2. Rento (Dit is Monopoly voor je smartphone)
3. Tetris
4. Candycrush
5. Benji Bananas
6. Doodle Jump

Zo heb je de verveling snel getackeld, maar er is wel een nadeel. Door spelletjes te spelen op je telefoon loopt je batterij sneller leeg. Neem daarom een powerbank mee die voldoende is opgeladen. Wil je weten welke powerbanks jij mag meenemen in het vliegtuig? Lees dan onze blog hierover!

Tip 2 | Lezen

Het is misschien iets wat je al veel doet, of misschien wel helemaal niet. Wellicht denk je er al een tijdje over om dat ene boek te lezen, maar ben je er nog gewoon niet aan toe gekomen. Onderweg is het ideale moment om eens de tijd te om te lezen.

Denk er daarnaast ook eens over na om een e-reader te kopen. Zo sjouw je niet de hele tijd met die zware boeken en kan je zelfs in het donker lekker doorlezen. Daarnaast heb je tegenwoordig veel abonnementen, waardoor je alle boeken bij de hand kan hebben die je maar wil. Zo hoef je geen saai boek uit te lezen die je eigenlijk na 100 pagina’s wel hebt gezien. In plaats daarvan sla je hem gewoon over en pak je een nieuwe.

Verveling onderweg tegengaan met Lezen

Tip 3 | Luister muziek of een podcast

Je tijd volmaken met een leuke Playlist zal de reistijd voor je gevoel flink verkorten. Denk hier dus vast goed over na. Je zal niet overal en altijd beschikken over internet en het is dus fijn als je dat van tevoren downloadt.

Podcasts luisteren wordt daarnaast ook steeds populairder. Ontspanning, amusement of inspiratie opdoen onderweg is met een opkomst bezig. Het populairste is om een podcast middels Spotify te beluisteren. Talloze genres in verschillende talen kun je hier vinden. Denk daarnaast van tevoren na over welke podcast jij wil luisteren en sla deze op in jouw lijst. Het is verstandig om dit van tevoren gedaan te hebben.

Tip 4 | Puzzelboek

Een puzzelboekje is een klassieke manier om jezelf op een fijne manier bezig te houden. Ben je niet graag bezig met je telefoon of e-reader en wil je toch lekker alleen spelletjes spelen, dan is dit de oplossing. Van talloze klassieke spelletjes zijn wel puzzelboeken te vinden. Dus ook zeker van jouw favorieten! Je hebt ook puzzelboekjes met verschillende puzzels waarmee je juist de afwisseling opzoekt. Deze boekjes zijn te verkrijgen bij boekhandelaren als Bruna, Boek en Buro en ook online te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com.

Verveling onderweg tegengaan Netflix op je telefoon

Tip 5 | Kijk een film of serie

Een film of serie onderweg kijken? Veel mensen doen het al hoor! In de trein of in de bus bijvoorbeeld. Dus waarom niet onderweg op vakantie? Als jij je laptop, tablet of je telefoon meeneemt op vakantie zou jij hier prima gebruik van kunnen maken. Tegenwoordig bieden veel streamingdiensten aan dat jij de film of serie kan downloaden, zodat je hem later kan bekijken. Ideaal als je bijvoorbeeld een vlucht hebt zonder internet of als je niet buiten je bundel wil gaan. Download dus van tevoren je favoriete serie of een leuke film die je al een tijdje wilde zien. Zo ga jij de verveling onderweg tegen.