Tips om je koffer in te pakken

Naast de wat voor de hand liggende factoren die meespelen wanneer je op reis gaat en je koffer moet inpakken (zoals proberen alleen mee te nemen wat je echt nodig hebt), hebben we nog een aantal tips verzameld als het gaat om het inpakken van je koffer:

1. Rollen in plaats van vouwen. Het klinkt misschien wat apart, maar deze techniek wordt vaak gebruikt door frequente reizigers en stewardessen.  Het idee is dat je één of meerdere delen kleren bij elkaar rolt en eventueel vastmaakt door middel van een band. Dit blijkt effectief te zijn in het voorkomen van kreukels en bespaart ruimte doordat je je kleding strakker bij elkaar kunt krijgen.

2. Schoenen en sokken. Met name schoenen nemen veel ruimte in. Optimaliseer je ruimte door je sokken dan ook in je schoenen te proppen. Eventueel kun je zelfs kleine waardevolle of fragiele objecten in de sokken stoppen (bijvoorbeeld ringen of andere sieraden). Tussen de sokken en de schoenen zijn ze dan goed beschermd.

3. Volgorde. Het principe is dat je de zwaarste voorwerpen als eerst in de koffer doet (dus onderaan komen te liggen). Schoenen > broeken > shirts > ondergoed e.d.  Hierdoor kan de koffer beter sluiten omdat de inhoud beter samenperst.

4. Toiletspullen. Tandpasta, lotions, opmaakmiddelen e.d. kun je het beste apart in je koffer houden door ze in een (bij voorkeur sluitbare) plastic tas te bewaren. Zo kunnen ze in ieder geval niet lekken. Als je echt volle verpakkingen bij je hebt die kunnen gaan lekken, kan het wel eens helpen om er een beetje (5-10%) uit te halen, in verband met de luchtdruk.  Deze middelen kun je het beste bovenaan plaatsen.

Het verschil? Hieronder dezelfde inhoud op twee manieren:

‘Traditionele’ methode:

Verbeterde methode: