Hoe belangrijk is design bij een koffer? 4 trends

Vroeger werd de koffer vaak gezien als handig middel om spullen en kleding in te vervoeren. Anno 2016 is de koffer echter veel meer dan dat. Het is steeds meer een verlengstuk van stijl, een accessoire om ook op de luchthaven de blits te maken. Inmiddels zijn er dan ook heel veel verschillende soorten koffers, denk hierbij aan lichtgewicht, hard, zacht, etc. In dit artikel daarom een viertal trends op het gebied van koffers. Wellicht als een handige inspiratie bij de keuze voor jouw nieuwe koffer. 

#1 Samsonite Micro Luggage StepSamsonite-Step

Doorgaans leg je op een luchthaven flinke afstanden af. Van incheck balie naar de gate kan soms serieus spierpijn opleveren. Maar vrees niet, want Samsonite heeft een briljante oplossing voor dit probleem. De Samsonite Micro Luggage Step, een koffer en step in één. Zoef vanaf nu zonder moeite de lange gangen door op weg naar je gate. Overigens is de koffer handig mee te nemen, ook als je niet stept, doordat het step-plateau eenvoudig kan worden ingeklapt. Bijzonder innovatief gevonden dus.American-Jazz

#2 Hippe prints

Naast handige innovaties op het gebied van design dat functioneel moet zijn, is er uiteraard ook aandacht voor de buitenkant van een koffer. American Tourister bijvoorbeeld, deze koffer fabrikant heeft zich lekker laten gaan wat betreft kleuren. Kenmerkend hiervoor is de American Tourister Jazz 2.0, zoals je hiernaast ziet in de afbeelding. Of wat dacht je van de Samsonite Star Wars Ultimate. Fan van Darth Vader?Samsonite-Darth-Vader Dan wil je niks anders dan deze koffer. Bijzonder gaaf om jouw ‘held’ overal mee naar toe te kunnen nemen natuurlijk.

#3 Zelfwegende koffer

Dan weer terug naar een bijzonder design aspect. Hoe fijn zou het namelijk zijn als je koffer nooit meer te zwaar is? Dat wil zeggen, geen vervelende verassingen bij de incheck balie waar je toch net even weer die boete meepikt voor overgewicht. De TUL suitcase is de oplossing. In deze koffer zit namelijk een weegschaal ingebouwd. Op een digitaal display laat de koffer automatisch het gewicht zien van de inhoud, geniaal natuurlijk.

#4 Luggo

Tot slot een innovatie die verder gaat dan de koffer zelf, namelijk het concept van Luggo. Deze app is voortgekomen uit de ongerustheid die iedere reiziger doormaakt. Namelijk de vraag of alles in orde is met jouw koffer. Dat wil zeggen, is hij niet zoek geraakt? Heeft de koffer het vliegtuig wel gehaald? Hoe lang moet ik nog wachten tot mijn koffer op de bagageband is? Allemaal vragen die in je hoofd spelen als jouw koffer niet meer in je bezit is op een luchthaven. Daarom heeft Luggo een handigheidje bedacht waardoor jij je koffer kunt volgen.

Het werkt eigenlijk relatief eenvoudig. Je hebt namelijkLuggo een beacon nodig van Luggo en de app. Vervolgens kun je door de beacon in je koffer te doen volgen wat er met je koffer gebeurd. Ook krijg je een automatische nottificatie van Luggo wanneer jouw koffer in de buurt is. Nooit meer zorgen maken over je koffer dus.