De geschiedenis van Samsonite

De Samsonite koffers zijn al jaren een van de meest populaire koffers. De fabrikant gaat ook al behoorlijk wat jaren mee, zo vierde het in 2010 de 100e verjaardag. WelkeKoffer.nl zet de geschiedenis van Samsonite voor je op een rijtje.

1910: De oprichters van Samsonite, de Shwayder broers, beginnen met het fabriceren van robuste houten kratten.

1941: De introductie van een nieuw type koffer – de Streamlite – een lichtgewicht koffer in een passende collectie.

1956: Lancering van de revolutionaire Ultralite koffers, de eerste koffers gemaakt van lichtgewicht magnesium en ABS thermoplastic.

1962: De eerste ABS pilotenkoffers voor een nieuwe generatie zakenlieden.

1969: Lancering de Samsonite Saturn collectie, de eerste generatie injectie gesmolten polypropylene koffers. Destijds werd deze revolutionaire manier van produceren een populaire optie voor de fabricatie van harde koffers.

1974: De eerste Samsonite koffers met wieltjes is een feit! Een grote sprong voor prettig en comfortabel reizen.

1986: Samsonite brengt de Oyster op de markt, de eerste koffer met een drie schakeling voor een verbeterde veiligheid.

2000: Introductie van de Samsonite aluminium attache koffer.

2004: De Samsonite spinner met vier wieltjes wordt op de markt gebracht. Met de spinner wordt het vervoeren van een koffer veel gemakkelijker.

2005: Industrieel ontwerper Marc Newson werkt aan de Scope lijn van Samsonite. Deze serie koffers is een mix tussen futuristische ontwerpen met felle typerende kleuren.

2006: Voor het Samsonite Black Label ontwerpt fashion designer Alexander McQueen een collectie met modebewuste koffers.

2007: Introductie van de Graviton koffers, waarmee Samsonite haar eerste koffers op de markt brengt met schokdempende wieltjes.

2008: Lancering van de Samsonite Cosmolite, de sterkste en lichtste Samsonite destijds, geproduceerd met de  nieuwe Curv® technologie.

2009: Samen met McLaren Sport Formule 1 team introduceert Samsonite een speciale McLaren collectie.

2010: Samsonite viert haar 100ste verjaardag. Het bedrijf is in de afgelopen honderd jaar uitgegroeid tot de wereldleider op het gebied van koffers.