Nieuwe koffer kopen? Oordeel hem met deze 5 koffertest tips

Eindelijk! Je beslissing is gemaakt en je hebt jouw vakantie geboekt. Je oude koffer werkt niet meer naar behoren en dan begint het toch een beetje te kriebelen om een nieuwe koffer te bemachtigen. Wij, van welkekoffer.nl, hebben voor u een lijstje met 5 essentiële punten opgesteld, waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe koffer. Je kunt dit zien als 5 punten om je ‘bijna’ aangeschafte koffer te testen of die voldoet aan de eisen voor een kwalitatief goede koffer. 

Koffertest #1: Het materiaal

Fly-drive-kofferHet personeel van het vliegveld is niet erg voorzichtig als het gaat om andermans bagage, daarom is het van groot belang om het materiaal van de koffer mee te nemen in je beslissing.
De spullen die je hebt verpakt in je koffer, moeten natuurlijk heel blijven en uiteraard wil je dat de koffer zo lang mogelijk mee gaat. Als het gaat om een koffer van goed materiaal, raden we je aan om eens te kijken naar een Samsonite curve koffer. Deze koffer maakt gebruik van Samsonite Curve technologie. De koffer is supersterk en superlicht. Ondanks dat de koffer licht is, zorgt het curve materiaal voor een ijzer sterke koffer. Het geeft je nog een ander mooi voordeel, je hebt de mogelijkheid om meer spullen mee te nemen.

Koffertest #2: Een 4 of 2 wielen koffer?

Je kent het wel, je gaat een paar weken op vakantie en probeert zoveel mogelijk spullen in je koffer te ‘proppen’. Wat als gevolg heeft dat je koffer erg zwaar wordt. vaak merk je aan een koffer met twee wieltjes dat deze minder stabiliteit heeft en gaat wiebelen. De sterkte en speling dat de wieltjes kunnen verdragen, neemt na enige tijd af.
Een koffer met 4 wielen zorgt voor een verspreide gewichtsverhouding. Dit zorgt voor minder speling op elk wieltje. Het brengt nog een ander groot voordeel met zich mee. Het lopen met een vier wieltjes koffer van bestemming naar bestemming maakt het zovéél meer aangenamer. Om je eigen as heen draaien met je koffer is een groot ‘voordeel’, als het gaat om een twee wieltjes koffer.
Uiteindelijk blijft het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Een twee wieltjes koffer brengt ook zeker voordelen met zich mee. Makkelijker te rijden in ‘ruig’ gebied, de wieltjes zijn extra beschermd etc. Kortom: Bij een aankoop van een nieuwe koffer let er even op dat de wieltjes stevig, makkelijk te vervoeren en van kwaliteit zijn. Je gehele vakantie een koffer dragen is geen pleziertje!

Koffertest #3: Het slot

Wat je zeker niet wilt hebben, zijn vreemde mensen die snuffelen in je persoonlijke spullen. In het ergste geval stoppen ze een ‘vreemd goedje’ erbij.  Dan komt het moment dat jij je koffer ophaalt bij de bagageband en dan zie je dat er een hele grote sticker met ‘checked’ op staat. Je kofferslot is opengebroken en je spullen liggen nog overhoop, erg vervelend. Een TSA slot is hiervoor een perfecte oplossing. Het slot is erg stevig en de douane heeft voor een TSA slot een moedersleutel, waardoor ze het niet meer hoeven open te breken.

fly drive TSA slot

De belangrijkste voordelen van een TSA slot opgesomd:

  • Geen opengebroken (kapotte) slot/koffer bij aankomst van bestemming
  • Erg stevig en veilig
  • Staan bekend voor een goede prijs en kwaliteit verhouding
  • Geen “onbekende & vreemde” goederen in je koffer
Koffertest #4: Inhoud en binnenkant

Veel mensen hebben de perceptie dat alleen de buitenkant de koffer beschermd. Dat De buitenkant de koffer beschermd is zeker waar, alleen wat denk je van je persoonlijke spullen. Het maakt niet uit hoe goed materiaal de buitenkant van de koffer gemaakt is, als de binnenkant van slecht kwaliteit is, kan je verwachten dat de inhoud niet altijd even netjes blijft. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de materiaal kwaliteit van de binnenkant van de koffer. Waar een koffer vaak kapot aan gaat is aan de verschuiving van jou spullen. We raden je aan om te kijken of er gordels, vakken, in ieder geval soort gelijke attributen, aanwezig zijn. Op deze manier kan jij je spullen goed “strak” opbergen en gaat het niet alle kanten op in je koffer. Dit voorkomt beschadiging voor je koffer en eigen spullen.

Koffertest #5: Opvallender kleur / accessoires

fly-drive-kleur-koffers

Denk je eindelijk klaar te zijn met vliegen, ben je geland en dan moet je nog op het vliegveld wachten op je bagage. Je staat bij de aangegeven bagageband en net als ‘bijna’ iedereen heb jij een onopvallende zwarte koffer.
Dit hulpmiddel is niet een tip die ingaat op de zwakke punten van de koffer, maar is zeker handig bij het uitkiezen van je nieuwe koffer. Kleur! Probeer eens een koffer uit te kiezen met een opvallende kleur, zoals rood, (donker) geel, oranje etc. Wat ook erg handig is om te gebruiken zijn kleurrijke stickers of een opvallende kofferband.  Dit scheelt gewoon veel tijd met het zoeken van je koffer op de bagageband. Wij vinden het namelijk erg vervelend om lang te moeten wachten in het vliegveld bij aankomst. We willen gewoon snel weg en naar onze uiteindelijke bestemming.

Neem deze 5 koffertest punten in je achterhoofd mee, als je aan het overwegen bent welke koffer je moet kopen. Succes met het aanschaffen van je nieuwe koffer en mocht je toevallig een vakantie gepland hebben, alvast veel plezier!