Samsonite koffers

Samsonite is veruit het bekendste en meest verkochte merk koffers ter wereld. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit. Een keuze maken uit het grote aanbod is niet gemakkelijk, vandaar dat de experts van WelkeKoffer.nl een selectie hebben gemaakt van de beste Samsonite koffers. Samsonite koffers worden door koffer expert Fabian gewaardeerd met een 9 uit 10.

De Samsonite Aeris is deze maand verkozen tot beste koffer van de maand!

Ben je op zoek naar een kwalitatief sterke koffer waar je mee gezien kunt worden? Dan kun je met een gerust gevoel een van de onderstaande types kiezen.

De drie beste Samsonite koffers

Het kiezen van de juiste koffer kan soms best lastig zijn. WelkeKoffer.nl helpt al sinds 2010 mensen bij de keuze voor de meest geschikte koffer. Om je op weg te helpen hebben we per merk de eigenschappen een cijfer gegeven, handig als je wilt weten of een merk voldoet aan jouw eisen.

Samsonite koffers in een notendop

Rapportcijfer Samsonite koffers:
Design
Innovatie
Veiligheid
Stevigheid
Functionaliteit
Kies voor Samsonite als:
Je regelmatig reist
Houdt van degelijkheid
Comfort belangrijk vindt
Je keuze wilt
Je een koffer voor de komende jaren zoekt
Je liever voor een gerenommeerd merk gaat

De technologie achter Samsonite

Samsonite staat bekend als een vooruitstrevend merk dat functionaliteit met design combineert. Samsonite adverteert daarnaast ook graag met de onverwoestbaarheid van haar koffers. Voortdurend worden nieuwe technologieën ontwikkeld om de koffers nóg lichter en nóg sterker te maken. De nieuwste innovaties zijn het gepatenteerde Curv® materiaal voor de harde koffers en de Advanced Hybrid Technology voor de soepele koffers.

Alle Samsonite koffers worden uitvoerig getest in laboratoria. Zo worden de wieltjes dagenlang getest op onregelmatigheden tijdens het draaien en worden de koffers in de zwaarste omstandigheden getest op stevigheid. Naast innovaties op het technische vlak is Samsonite ook erg vernieuwend qua design. Zo heeft de wereldberoemde ontwerper Alexander McQueen bijvoorbeeld in 2006 nog een totale collectie Samsonite koffers ontworpen. Daarnaast heeft Samsonite meerdere prestigieuze designprijzen gewonnen.

De drie beste Samsonite koffers

Samsonite collecties

Samsonite heeft honderden verschillende soorten koffers en reistassen. Ter categorisering kan men allereerst een onderscheid maken tussen handbagage en koffers. Binnen de koffers kun je vervolgens kiezen uit de hardschalige collectie en de soepele collectie. Er zijn zowel hardschalige als soepele Samsonite trolley series.

De meest verkochte collecties:
Samsonite S’Cure Bekijk deze koffers
Samsonite Aeris Bekijk deze koffers
Samsonite Starfire Bekijk deze koffers
Samsonite Cosmolite Bekijk deze koffers
Samsonite Dynamore Bekijk deze koffers
Samsonite Spark Bekijk deze koffers
Samsonite Neopulse Bekijk deze koffers
Samsonite Termo Young Bekijk deze koffers

De geschiedenis van Samsonite

Shwayder Brothers - Oprichters van Samsonite

Shwayder Brothers – Oprichters van Samsonite

Samsonite werd in 1910 opgericht door de gebroeders Shwayder in Denver (VS), echter werd het destijds verkocht onder de naam Samson. De eerste Samsonite koffers waren gemaakt van hout en stonden bekend als sterke reiskoffers. In 1941 bracht Samsonite de vernieuwde Streamlite bagagelijn op de markt, koffers met een houten frame bekleed met gevulkaniseerde vezel. De zakelijke markt werd in 1962 verwend door de Classic Attaché lijn, een aktetas met magnesium versterkt ABS. 1974 was het jaar van de allereerste Samsonite koffer op wielen. Vanaf het jaar 2000 begon Samsonite met het fabriceren van echte lichtgewicht koffers, gemaakt van aluminium. Later volgde innovaties als de lichtgewicht schaalstructuur uit thermisch gevormde panelen en de Spinner met vier wielen voor betere stabiliteit en mobiliteit. Het bedrijf is inmiddels wereldmarktleider en tevens eigenaar van het merk American Tourister.