SUITSUIT Review – Midnight Daisies 77

Het is weer tijd voor een koffer review. De terugkerende rubriek op Welkekoffer.nl waarin we een objectieve review geven over koffers en wat vertellen over de reis die de koffer heeft afgelegd.

Deze review gaat over de koffer van Amber, een recruitment assistent met reizen als grote hobby. Amber reisde al vaker naar Scandinavië, Kenia, Panama, Dubai, Portugal, Italië, China, Londen, Marokko en Frankrijk. Een hele lijst met landen dus daar hoort een stevige, kwalitatief goede koffer bij. Amber kocht twee jaar geleden bij de V&D de SUITSUIT Midnight Daisies trolley. En hoewel deze koffer op dit moment niet meer te koop is komt SUITSUIT ieder jaar met een nieuwe collectie mooie koffers met vrouwelijke printjes en zachte kleuren.

Eigenschappen

De SUITSUIT Midnight Daisies is een stevige koffer die erg weinig weegt en makkelijk in de omgang is. De vier wieltjes zijn flexibel en de koffer kan makkelijk voor je uit of achter je aan getrokken worden. De binnenkant bestaat uit twee vakken met een lap stof met handige opbergvakken. Het interieur bevat een dunne padding die ervoor zorgt dat je bagage niet beschadigt. Het inpakken van de koffer gaat dan ook prima, het is namelijk fijn je kleding en schoenen in een apart vak te kunnen vervoeren en de elastieken banden zorgen er voor dat de bagage niet schuift. De koffer bevat een TSA-slot, wat erg handig is met Ambers komende wereldreis naar Afrika, Azië en Amerika.

In de omgang

De koffer is mee geweest op rondreis door Scandinavie en is in Kopenhagen, Stockholm, Oslo, Helsinki en heeft een stukje Tallinn gezien. Op deze rondreis diende de koffer als gezamenlijke ruimbagage en is dus goedgevuld met drank en plaatselijke lekkernijen mee terug naar Nederland gegaan. Tijdens Amber’s werkreis naar Dubai heeft de koffer een ander deel van de wereld gezien en bleek hij makkelijk te herkennen tussen alle zwarte koffers op de bagageband. En de koffer is in Kenia geweest, waar hij een autorit van Nairobi naar Mombasa maakte. Deze koffer heeft in 2 jaar tijd 30,753 kilometer afgelegd en 7 verschillende vliegvelden van binnen gezien.

Prijs/Kwaliteit

Deze koffer heeft zichzelf meerdere keren bewezen. In totaal is de koffer al 11 keer mee op reis geweest en ondanks wat kleine krasjes en stickerresten zijn de ritsen, wieltjes en het handvat nog prima in orde. Bijkomend voordeel van de print is dat beschadigingen niet teveel opvallen. Amber geeft zelfs aan verbaasd te zijn dat de koffer zich zo goed houdt en toch al een flink aantal reizen heeft overleeft de afgelopen 2 jaar. Ze heeft de koffer tijdens de opheffingsuitverkoop bij de V&D gekocht voor een kleine prijs van 76 euro en dat bedrag heeft de koffer ruim terugverdient.

Eindconclusie: kopen of niet?

De SUITSUIT koffers zijn erg populair onder vrouwelijke reizigers en dat is ook niet zo gek met alle handige vakjes en het mooie design, toch heeft Amber nog nooit iemand anders met de koffer gezien op reis dus maakt het toch een unieke koffer. Al met al een prettige, gebruiksvriendelijke koffer in de omgang die er ook nog modieus uitziet, wat ons betreft is deze koffer en zijn opvolgers een dikke aanrader! Wil je ook zo’n hippe SUITSUIT koffer aanschaffen? De Sakura komt het meeste in de buurt van de Midnight Daisies.

Wil je meer reviews lezen over onze eigen ervaringen en favoriete koffers?