Samsonite Curv, de ultieme koffertechnologie?

Er komt meer technologie bij koffers kijken dan je misschien zou denken. Samsonite Curv is hier een goed voorbeeld van. In dit artikel bespreken we wat deze speciale technologie nu precies is, en wat je er aan hebt!

Curv is een door Samsonite gepatendeerde technologie gebaseerd op speciaal thermoplastisch materiaal, wat voorheen met name werd gebruikt voor de productie van skies, skates en kogelwerende vesten. Het materiaal bestaat uit geweven lagen polypropyleen die leiden tot versterkte composietlagen. Het eindresultaat (na 5 jaar onderzoek en testfases!) is een ontzettend sterke, krasbestendigde, impactresistente en lichte koffer die resistent is tegen extreme temperaturen.

De Curv technologie heeft zich bewezen door de rigoreuze tests die Samsonite met de prototype koffers heeft ondergaan. Zo werden ze onder andere 25 keer achter elkaar van een afstand van 0,6 meter op de grond gegooid bij een temperatuur van -12 graden Celcius en is het de enige Samsonite koffer die een val van 120cm overleeft.

Voor de combinatie van kracht, lichtheid en award-winnend design kun je bij een koffer gebaseerd op deze Curv technologie zeker terecht! Een aantal van de nieuwe Samsonite series koffers zijn gemaakt middels de Curv technologie, namelijk:

Samsonite Cosmolite

Samsonite Cubelite

Samsonite Firelite

Bekijk ook eens deze officiƫle Samsonite ad:

Ben je aan ’t overwegen om een Curv koffer te kopen, of heb je er een en wil je je ervaringen delen? We horen het graag van je via de comments!