Samsonite Review – Aeris Spinner 75

WelkeKoffer.nl zal in deze terugkerende rubriek een bepaald model koffer voorzien van een review. Zo kom je objectief en onafhankelijk te weten of een bepaalde koffer een goede keuze is. Lees ondermeer over de eigenschappen en wellicht nog belangrijker de ervaring in het daadwerkelijk reizen met de koffer. De aftrap wordt verzorgd door een populaire koffer in ‘kofferland’, namelijk de Samsonite Aeris Spinner 75. Hoe is deze koffer bevallen op een reis naar Curacao? Lees de review van kofferspecialist Fabian hieronder.

Eigenschappen

Voor een reis naar Curacao had ik een aantal belangrijkeSamsonite-Aeris-1 vereisten, waarbij de keuze voor een bepaalde koffer zeker hoorde. De koffer die gekozen ging worden moest namelijk een aantal eigenschappen hebben. Doordat de reis relatief lang en intercontinentaal was, wilde ik graag een harde koffer. Daarnaast waren vier wieltjes belangrijk, zodat de koffer in mijn ogen handig te verplaatsen is en zocht ik naar kwaliteit voor een goede prijs. Mijn keuze viel op een Samsonite Aeris Spinner 75. Ruim genoeg, binnen budget, prima kleur en ook nog eens van een gerenomeerd koffermerk als Samsonite.

In de omgang

De eerste ervaringen met de Samsonite Aeris waren uiterst positief. Direct viel op hoe licht de koffer eigenlijk is, dat maakt het toch wat makkelijker om de koffer te verplaatsen. Dat verplaatsen ging overigens sowieso vrij eenvoudig door de vier wieltjes aan de onderkant van de koffer. Daardoor kan de koffer zowel rechtopstaand als aan de hendel simpel worden verplaatst. Over het algemeen dus een positieve eerste ervaring, wel vond ik de sluitingen en hendel wel erg plastic achtig aanvoelen. Hierdoor voelde de sluitingen en hendel dan ook lichtelijk kwetsbaar. Eenmaal met de koffer op weg viel dit overigens best mee, de sluitingen doen goed hun werk en ook de hendel ligt fijn in de hand.

Het inpakken van de koffer ging vervolgens ook ergSamsonite-Aeris-3 makkelijk. Aan de ene kant van de koffer is er een mooie grote lege ruimte waar je prima al je kleren kwijt kunt. Deze kun je vervolgens vastzetten met een kruislingse band. De sluiting van deze band vergt echter wel enige gewenning. De andere zijde van de koffer is afgesloten met een stoffen tussenwand. Ideaal om artikelen te plaatsen die je liever afschermt van de rest, omdat het bijvoorbeeld breekbaar is of die je liever niet tussen je kleren of schoenen wilt hebben. In de stoffen tussenwand zit overigens ook een handig vak afgesloten met een rits, waar je een aantal kleine artikelen kunt plaatsen.

So far, so good. De koffer is ingepakt en ruim genoeg gebleken voor alle kleren, boeken, etc. De reis naar Schiphol gaat vervolgens voortvarend, in en uit de trein is geen enkel probleem voor deze Samsonite. De hendels aan zowel de bovenkant als de zijkant helpen hier zeker goed bij. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Curacao (en terug op Schiphol overigens ook) word ik direct herinnerd aan de reden van de keuze voor een harde koffer. De bagageband waar de koffer kan worden opgehaald draait namelijk rond en tijdens iedere ronde valt de koffer zo’n 1.5 meter naar beneden. Een harde koffer is hierbij dus ideaal om je bagage te beschermen.

Prijs/Kwaliteit

Over naar de prijs/kwaliteit verhouding. Deze is in mijn ogen goed te noemen. Een Samsonite koffer is zeker niet de goedkoopste in het segment, maar de Aeris heeft een relatief scherpe prijs in verhouding tot het aanbod van Samsonite. Een belangrijke reden dus waarom deze koffer op veel kofferwebshops vooraan staat wanneer het aankomt op populariteit. Zeker wanneer je goed op de aanbiedingen let, is de Samsonite Aeris een uitstekende keuze. Persoonlijk heb ik de koffer bij Bagageonline.nl gekocht, ook een prima ervaring mee gehad.

Eindconclusie: kopen of niet?

Kijkend naar de markt, het aanbod en de kwaliteitSamsonite-Aeris-2 van de Samsonite Aeris, is mijn antwoord: ja! Natuurlijk is de keuze echter sterk afhankelijk van budget, wensen en behoefte. Zo kan het zijn dat je de koffer niet de meest spannende vindt. Dat is hij ook niet, wanneer je meer waarde hecht aan design is de Samsonite Aeris misschien niet de juiste keuze. In alle andere gevallen in relatie tot het budget waarschijnlijk wel. Voor mij was de keuze voor deze koffer in ieder geval een zorg minder tijdens de vakantie. Dat was nog eens relax op het strand liggen!

Wil je meer reviews lezen over onze eigen ervaringen en favoriete koffers?

Author:
WelkeKoffer.nl heeft een eigen onafhankelijke koffer specialist genaamd Fabian. Hij helpt je bij de keuze voor een bepaalde koffer en beantwoordt tevens alle vragen die er kunnen opspelen bij de aankoop van een koffer. Zijn kennis, affiniteit en ervaring heeft hij opgedaan door al sinds 2012 met de ‘koffer’ bezig te zijn. Daarbij is veel testen, artikelen schrijven, onderzoeken en nog veel meer essentieel om deze specialiteit te waarborgen.
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanbiedingen op koffers en reistassen. Welke Koffer ga jij in de sale scoren? Bekijk aanbiedingen