Onze favoriete Legendary Trunks deel 1

Tijdens ons bezoek aan Legendary Trunks the Exhibition in Amsterdam kwamen we een hoop bijzondere koffer exemplaren tegen. In dit artikel stellen we drie favorieten voor.

#Medicijnkoffer

Een koffer die tijdens de Eerste Wereldoorlog veel levens heeft gered is deze medicijnkoffer. Omdat er weinig middelen waren was deze koffer het dichtste wat de slachtoffers bij een ziekenhuis in de buurt konden komen. De koffer moest stevig en waterdicht zijn, was daarom gemaakt van zink of koper. Het grote voordeel hiervan was ook dat het beestjes buiten hield.

#Rolls Royce autokoffer

Aan het begin van de 20e eeuw begonnen autoreizen op te komen. Reizen met de boot en trein duurde lang en reizigers hadden grote koffers nodig om al hun bezittingen mee te kunnen nemen. Met de komst van de autovakanties maakten mensen kortere uitstapjes, gingen een weekendje of weekje weg. Louis Vuitton speelde hier slim op in door een partnerschap met Rolls Royce aan te gaan.

Hij ontwierp koffers doe achterop de auto paste. Hiervoor was het belangrijk dat de koffers tegen een wind en regen geweerd waren. Vuitton maakte zelfs speciale koffers voor het reservewiel, de 20e eeuw was een goede tijd voor koffers.

#Humidor koffer

Deze sigarenkoffer uit 1997 is een speciale. Hij bevat namelijk een humidor, een klimaatregulerende kast die sigaren in de beste omstandigheden bewaart. In deze koffer zelf passen wel 1000 sigaren! Verder is er ruimte voor rookaccessoires zoals sigarenknippers, asbakken en geeft de luchtvochtigheidsmeter aan hoe het met de sigaren staat. Een luxe koffer die je tegen zou komen op een club of cruiseschip. Veel van dit soort koffers zijn gemaakt van exotische materialen als krokodillenleer en stevig genoeg om de duren bezittingen veilig te vervoeren of op te bergen.