Deze lichtgewicht koffer weegt evenveel als fles Americansaus

Lichtgewicht koffers worden steedsBlog-Lichtgewicht-Samsonite belangrijker in het ‘kofferlandschap’. De reiziger zoekt naar allerlei mogelijkheden om de reis zo comfortabel mogelijk te maken. Natuurlijk zijn daarnaast ook de regels rondom bagage van belang. Een lichte koffer zorgt ervoor dat je zelf meer kilo’s mee kunt nemen. Belangrijk voordeel, aangezien je voor te veel gewicht vaak een behoorlijk prijs betaalt. In dit artikel daarom een voorbeeld van een lichtgewicht koffer die aan te raden is, inclusief de belangrijkste specificatie: het gewicht.

Waarom lichtgewicht?

Vaak denk je natuurlijk aan soepele (ook wel zachte) koffers, wanneer het aankomt op gewicht. Deze soepele koffers hebben echter het nadeel dat de inhoud van de koffer iets minder goed beschermd wordt tegen het transport. Zeker voor lange afstandsreizen, kiezen reizigers vaker voor een harde koffer. Met een lichtgewicht koffer kun je deze twee factoren perfect combineren. Enerzijds heb je het voordeel van de bescherming tegen transport van een harde koffer, anderzijds pak je de lichtheid van een soepele koffer. De ideale combinatie dus, daarom nu volgend een voorbeeld van een super lichte koffer, geschikt voor alle omstandigheden.

Samsonite Lite-Shock = AmericansausBlog-Lichtgewicht-1

Één van de meest bekende koffermerken is natuurlijk Samsonite. Dit merk richtte zich als één van de eerste op lichtgewicht koffers. Inmiddels heeft Samsonite verschillende modellen verwerkt in verschillende collecties. Het absolute paradepaartjes is de Samsonite Lite-Shock Spinner, met een gewicht van 2,8 kilo. Ja echt, je leest het goed, dit is net zoveel als de fles Americansaus hiernaast!

Oké, nu is wel duidelijk hoe licht deze koffer wel niet is. Wellicht ben je nog steeds niet overtuigd van de reden om voor een lichtgewicht koffer te kiezen. Daarom vind je hieronder een handig overzicht met alle eigenschappen en redenen om voor de genoemde koffer, of een andere lichtgewicht koffer te kiezen.

  • De naam Lite-Shock zegt het al, deze koffer heeft twee belangrijke pijlers, namelijk gewicht en schokbestendigheid;
  • De trekstang is super sterk, doordat deze iets kan buigen;
  • Tot wel 25 kilo aan bagage, geheel zonder zorgen, meenemen op reis;
  • Het innovatieve TSA-slot, zorgt ervoor dat je met een gerust hart kan reizen naar de Verenigde Staten;
  • De koffer heeft de volgende afmetingen: 55 x 81 x 33 cm, klaar  voor elke omstandigheid;
  • Ultralicht, dus (nog) meer meenemen op reis.

Blog-Lichtgewicht-Bagage-Belt

Bij WelkeKoffer.nl vinden we het fantastisch om je te helpen bij het kiezen van de juiste koffer. We vergelijken hierbij de behoefte die je als reiziger hebt, met het aanbod en merken koffers. Zodoende kun je de perfecte koffer kiezen, die past bij de zaken die jij belangrijk vindt. Of het nu een handbagage, lichtgewicht, harde of soepele koffer is, bij WelkeKoffer.nl vind je informatie over elke soort.